Türkiye'nin en büyük acil ve yoğun bakım binası Trabzon'a yapılıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yanında yapımı devam eden, Acil ve Yoğun Bakım Binası inşaatı çalışmaları sürerken, binanın 2014 yılı ortalarında hizmete gireceği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin en büyük acil ve yoğun bakım binası Trabzon'a yapılıyor

Acil ve Yoğun Bakım Binasının hizmete girmesiyle aynı anda 200 vakaya birden hizmet verebileceği belirtilirken, inşaatın fiziksel bir eksiği kalmadığı öğrenildi.

Hastane konumundaki Acil servisin her katının 3 bin metrekare kullanım alanıyla hizmet verecek olmasının yanında, yaklaşık 100 metre mesafede yaptırılacak olan Helikopter pisti için Genel Kurmay Başkanlığından gerekli onayın alındığı, pistin en kısa zamanda yapılacağı kaydedildi.

Binada, Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Yanık Ünitesi'nin yer alacağı yer alacağı öğrenilirken, tıbbı malzemelerin teknolojinin son donanımlarına göre döşeneceği bildirildi.

Öte yandan, yaklaşık 10 buçuk milyon TL mal olması planlanan Acil ve Yoğun Bakım Binasının mimari ve projesinin, KTÜ Mimari Proje Üretim Merkezi'ndeki Prof. Dr. Ayşe Sağgöz, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Özgen, Uz. Altan Tepegöz ve Tekniker Osman Güleş tarafından yapıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber