Yıkılmak üzere olan evde hayat mücadelesi veriyorlar

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Aksöğüt köyünde yaşayan Yüce ailesi, yıkılmak üzere olan evde hayat mücadelesi veriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıkılmak üzere olan evde hayat mücadelesi veriyorlar

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi Aksöğüt köyünde yaşayan Yüce ailesi, yıkılmak üzere olan evde hayat mücadelesi veriyor.

Kelkit'te 10 yıldır yıkılma durumuna gelen kerpiç evde yaşayan şeker hastası Galip Yüce ve eşi Zeynep Yüce, astım hastası 2 çocuklarıyla beraber yardım bekliyor. Arsa almaya ve kiralık evlere maddi güçleri yetmeyen Yüce ailesi, çareyi bir kısmı çöken evlerinin sağlam kalan giriş ve bir odasında yaşamakta buldu.

Ailesine Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nca arsa bulmaları halinde ev yapılacağı söylense de arsa alabilmek için maddi durumları müsait olmayan Yüce ailesi, 10 yıl önce hayır için kira vermeden evde oturmalarına müsaade eden ev sahiplerinin yıkılma tehlikesine karşı uyarmasına rağmen kerpiç evde kalmaya devam ediyor.

Astım hastası olan evin küçük çocuğu Metin Yüce, “Astım hastasıyım. Trabzon'da tedavi görüyorum, doktor bana bu evde durmamam gerektiğini ve toz, pislik gibi her şeye alerjim olduğunu söyledi. Bu evde yaşamak yerine çadırda bile yaşamak isterim ama çadır kuracak bile arsamız yok. Birilerinden yardım bekliyorum” dedi.

Kelkit Kaymakamlığı ve Kelkit Belediyesi'nin ilgili birimlerine başvurduklarını dile getiren anne Zeynep Yüce, Kelkit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan haneye gelir tespiti yapmak için gelen görevlilerin evin yıkılma tehlikesine karşın içeriye girmeye korktuklarını, kendisinin de, “Siz korkuyorsanız biz ne yapalım? 10 yıldır burada korkarak yaşıyoruz” diye karşılık verdiğini anlattı.

Anne Yüce, “Sosyal güvencemiz yok, eşim şeker hastası, ilçede hamallık yapıyor. Ben de bazen komşuların tarlasında ırgatlığa gidiyorum. Bu durumlarda çocukları eve bırakıyorum ve aklım evde kalıyor, 'Acaba ev yıkılır da çocuklara bir şey olur mu?' diye. Allah razı olsun, konu komşu yardım ediyorlar. Tek isteğim çocuklarımla beraber sağlam bir evde yaşamak. Arsa alabilseydik kaymakamlık evin yapımını karşılayacaktı. Şimdi çaresizce bu evde yaşamaya devam ediyoruz. Çoluk çocuk hem hasta hem de perişan durumdalar. Kış gelmeden inşallah Allah bir kapı acar, Allah rızası için büyüklerden az da olsa yardım istiyorum. Yağmur ve kış mevsimi geldiğinde halimizi düşünemiyorum. Lütfen yardım çağrımıza kulak verin” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber