Kütahya'da 'Diyabet Okulu'

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, şeker hastalarının bilinçlendirilmesi amacıyla 'Diyabet okulu' açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütahya'da 'Diyabet Okulu'

Diyabet Okulu'na gelenlerin ilk önce kayıtları yapıldı, tansiyonları ölçüldü. Şeker hastası ve ilerlemiş şeker hastalarının katıldığı okula hastanede tedavi görenlerin yanı sıra dışarıdan da vatandaşlar katıldı.

100 kişiye yakın bir katılımın olduğu 'Diyabet Okulu" haftanın belli günlerinde ana bina toplantı salonunda gerçekleştiriliyor.

DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Kevser Onbaşı şunları söyledi: "Diyabet okulunun açmaktaki amacımız artık günümüzün hastalığı olan obezite giderek artıyor. Maalesef obezite arttıkça da diyabet hastalığı artıyor. Şeker hastalığı ile baş etmekte bazen hastalarımız zorlanıyorlar. Hangi tedaviyi ne zaman nasıl kullanacaklarını bilemiyorlar. Nasıl diyet yapacaklarını bilemiyorlar. Bizim amacımız bu okulla birlikte hastalarımıza nasıl egzersiz yapacaklarını, nasıl diyet yapacaklarını anlatmak. Hastalarımızın sorunlarını dinlemek. Onlara hastalığın teşhisinde neleri kullanıyoruz, takipte nelere dikkat etmeliyiz, kollestrol nedir? Tansiyon nedir? Hangi hastalarda göz bulguları olur. Göz bulguları göz şikayetleri olursa nelere dikkat etmeliler gibi konulara değinmek. Diyabetik ayak bakımını anlatmak, o yüzden uzun vadeli arka arkaya işte her hafta Çarşamba ve Cuma günü iki ay sürecek bir program hazırladık. Buradaki amacımız hastalara yol göstermek onlara biraz yarenlik etmek. Dertlerini dinlemek ve dertlerine ortak olmak"dedi.

2 ay sürecek 'Diyabet Okulu'nda tüm branşlardaki doktorlar ayrı ayrı günlerde şeker hastalarına bilgiler verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber