Avcı: Bilgiyi üretenler dünyayı hakimiyetleri altına alıyor

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bilimsel etkinlerin Türkçenin bilim dili olarak yerleşmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı: Bilgiyi üretenler dünyayı hakimiyetleri altına alıyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nin ev sahipliğinde 5- 7 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen 22'nci Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı başladı. ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kurultayın açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile çok sayıda kişi katıldı.

Azerbaycan, Çuvaşistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Pakistan, Rusya, Özbekistan ve Tataristan gelen 738 katılımcının 'Türk Dünyasında Eğitim-Kültür Sistemleri ve Eğitim Bilimlerinde Yeni Arayışlar' ana temasıyla bildiriler sunacağı kongrenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptı.

'BİLİMSEL ETKİNLİKLER BÜYÜDÜ'

Kurultayın 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden bakan Avcı şöyle konuştu:

"Artık ülkemizde gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler büyüyerek belirli bir noktaya vardı. Bu kurultay, buna güzel bir örnek teşkil ediyor. Ülkemizde giderek sayıları artan bu tür bilimsel etkinliklerin, ülkemiz eğitimine olduğu kadar, kardeş ülke ve üye olduğumuz uluslararası kuruluşlar için de önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında Türkiye ve kardeş ülkelerdeki eğitim ailesini bir araya getirilmesinde önemli bir araç olduğunu da ayrıca belirtmek istiyorum.

BİLGİYİ ÜRETENLER DÜNYAYI HAKİMİYETLERİ ALTINA ALIYOR

Kurultayın ana temasının Türk dünyasında eğitim, kültür sistemleri ve eğitim bilimlerinde yeni arayışlar olarak belirlendiğini iade eden Nabi Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kurultayda okul öncesi eğitim, temel eğitim, ortaöğretim, yükseköğretim, eğitim programları, ölçme ve değerlendirme, öğretmen yetiştirme, hayat boyu öğrenme, özel eğitim gibi çeşitli konulara ilişkin bilimsel çalışmalar yer alacaktır. Ayrıca bu bilimsel etkinliklerin Türkçenin bilim dili olarak yerleşmesine katkıda bulunacağı açıktır. Bilgiyi üretenler, dünyayı da ekonomik ve kültürel anlamda hakimiyetleri altına alıyorlar. Yine dünya üzerinde fark yaratan en önemli faktörlerin başında eğitim geliyor. Dolayısıyla daha iyi bir eğitime olan talep ve beklentiler her geçen gün büyük bir hızla artıyor. İnanıyorum ki bu kurultay, eğitim alanındaki çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirici, yönlendirici, verimliliğimizi artırıcı yönde değerli katkılar sağlayacak."

Bakan Avcı, buradaki törenin ardından tarihi evlerin bulunduğu Odunpazarı semtini gezdi, semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Avcı, korumasının yeni dünyaya gelen ikiz bebekleri için bir kadından patik satın aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber