Düzce'de madde bağımlılığıyla mücadele

Düzceyi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DÜZ-DER) Başkanı Cemal Aksan, madde bağımlılığı batağına bulaşan gençlere yardım eli uzatılması gerektiğini, bu gerçeği görmezden gelmenin ve çareyi devletten beklemenin büyük yanlış olduğunu söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2013 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce'de madde bağımlılığıyla mücadele

Düzceyi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DÜZ-DER) Başkanı Cemal Aksan, madde bağımlılığı batağına bulaşan gençlere yardım eli uzatılması gerektiğini, bu gerçeği görmezden gelmenin ve çareyi devletten beklemenin büyük yanlış olduğunu söyledi.

Düzce'de madde bağımlılığı konusunda son zamanlarda artış olduğunu öne süren Aksan, gençlerin hak etmedikleri yaşam koşullarına doğru sürüklenmekte olduklarını, ailelerin ise büyük mağduriyetler yaşamak durumunda kaldıklarını savundu.

"Uyuşturucu batağına düşen gençlerimize yardım elimizi uzatamazsak, bu gençler ya hapishaneye ya da ölüme gidecekler" diyen Aksan, "Uyuşturucunun etkisi ile tamamen kendisini kaybeden gençler bir süre sonra sadece kendilerine değil, etrafındakilere de zarar vermeye başlıyor. Şu an şehir merkezinde gündüz saatlerinde bile madde bağımlısı gençlerin hem kendileri hem de vatandaşlar için tehlike arz ettiği herkes tarafından görülmektedir" şeklinde konuştu.

Birkaç ay önce bir alışveriş merkezinin arkasındaki metruk binada meydana gelen ve ölümle sonuçlanan olaya atıfta bulunan Aksan, şunları söyledi:

"Burada üç gencimiz hayata veda etti. Arkalarında gözü yaşlı aileler bırakırken, onlar gibi aynı batağa saplanmış ve kurtulmak için yalvaran arkadaşların feryatları yüreklerimizi dağladı. O gün orda ölenler bizim çocuklarımız da, yakınlarımızda olabilirdi.

Bu gerçeği görmezden gelmek, 'bu benim sorunum değil' demek, çareyi sadece devletten beklemek içine düşeceğimiz en büyük yanlıştır."

Sorunun günden güne hızla büyüyen, okul önlerine kadar ilerleyen, gündüz vakti çarşı ortasında kullanılacak kadar doğal görülen, üstüne fazla gidilmeyen travma haline geldiğini vurgulayan Aksan, Düzce de uyuşturucunun nerede satıldığının herkes tarafından bilindiği iddiasında bulundu.

Aksan, "Uyuşturucu madde almak isteyen kişiler elini kolunu sallayarak bu bölgelerden çok rahat şekilde temin edebiliyor. Gençler sigara alır gibi bu maddeleri alabiliyor. Bu durum vatandaşın gözünde soru işaretleri doğuruyor" diye konuştu.

Aksan, aynı olayların tekrarlanmaması adına önlem alınması gerektiğini kaydederek, yetkilileri ve mülk sahiplerini duyarlı olmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber