Bu markette herşey bedava

İzmir Karşıyaka'da Odedebaşı Mahallesi sakinleri, ihtiyaç sahiplerinin yararlanabilmesi için sokağa tamamen ücretsiz bir 'imece market' kurdu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Eylül 2013 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu markette herşey bedava

İzmir Karşıyaka'da Odedebaşı Mahallesi sakinleri, ihtiyaç sahiplerinin yararlanabilmesi için sokağa tamamen ücretsiz bir 'imece market' kurdu. Bir vatandaşın fazla eşyalarını getirip bırakmasıyla oluşan ve Bedava Alışveriş Market (BAM) olarak adlandırılan imece markette ihtiyaç sahipleri kıyafet, ayakkabı ve çeşitli okul kitaplarına ulaşabiliyor.

Karşıyaka İlçesi'ndeki Dedebaşı Mahallesi sakinleri, dayanışma ve birbirine yardım etme örneğini bir kez daha gösterdi. Mahallede yaşayanlar bir evin duvarına Bedava Alışveriş Market (BAM) adını taktıkları ve çevreden vatandaşların getirdiği kıyafet, ayakkabı ve okul kitapları gibi eşyalardan oluşan bir imece market kurdu. Bir vatandaşın evindeki fazla kıyafetleri getirmesiyle başlayan yardımlaşma, mahalle sakini Yusuf Kaya'nın getirilen eşyaları evinin duvarında sergilemesiyle imece market haline dönüştü. İhtiyaç sahipleri günün her saati imece markete gelerek kıyafet, ayakkabı gibi ihtiyaçlarını giderebiliyor.

'FAZLA OLAN EŞYALARI GETİRİYORUZ'

İmece marketin kimseye ait olmadığını, vatandaşların gönüllük esası ile oluşturduğunu belirten Dedebaşı Mahallesi sakini Yusuf Kaya, "Sokak sakini yaşlı bir ablamız bir gün evindeki fazla kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine vermem için bana getirdi. Ben getirdiği kıyafetleri bahçenin duvarına koymuştum. Bir ihtiyaç sahibinin eşyaları baktığını gördüm. Kendisine lazım olanları aldı. O zaman aklıma bu imece marketi kurmak geldi. Ben de evimde fazla eşyaları getirip bahçemin duvarının dışına astım. Sonra mahalle sakinleri kullanmadıkları fazla eşyalarını getirmeye başladıkça tabi ciddi bir artış oldu" dedi.

'BİR ELİN VERDİĞİNİ ÖTEKİ GÖRMÜYOR'

İmece marketin daha sonra mahalle sakinlerince şekillendirilmeye başladığını söyleyen Kaya, "Bir vatandaşımızın tahtalardan tezgah yapmış. Bir tanesi kıyafet askılığı getirmiş. Kimileri kıyafetler için naylonlar getirmiş üstünü örtmüş. Sonra her gün kıyafet, ayakkabı ve okul kitapları getirilmeye devam etti. Hatta bazı vatandaşlar beyaz eşya ve mobilya bile getirmek istedi. Ama yerimiz olmadığı için istemedik. Güzel bir imece oldu. Bazı vatandaşlar gece gelip eşya bırakıyor yine bazı ihtiyaç sahipleri ise gece gelip marketten yararlanıyor. Yani bir elin verdiğini öteki görmüyor" diye konuştu. İmece marketin her geçen büyüdüğünü söyleyen Kaya, burasının daha düzenli ve büyük bir yapıya dönüşmesi için çalışacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber