Dilekçe Komisyonu'na 3 yılda 5 milyon başvuru...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2006 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, son 3 yılda yaklaşık 5 milyon vatandaşın komisyonlarına başvurduğunu ve bu başvurularla ilgili 10 bin işlem yaptıklarını bildirdi.

Akman, çeşitli şikayetlerini ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bildiren ancak bunlardan bir sonuç alamayan vatandaşların başvurduğu TBMM Dilekçe Komisyonu'nun çok önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Meclis Başkanlığı'na veya diğer komisyonlara gelen başvuruların da kendilerine iletildiğini belirten Akman, komisyonlar içerisinde sadece Dilekçe Komisyonu'nun TBMM adına başvurulara cevap verme yetkisine sahip olduğunu vurguladı.

Komisyonlarına yoğun talep olduğunu, hatta bazen kamyonetler dolusu dosyalarla başvurular yapıldığını kaydeden Akman, çok belge ve dosya olması nedeniyle arşiv sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Akman, yaptıkları görevin önemine işaret ederek, komisyonlarının da katkısı ile Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun TBMM'de kabul edildiğini anımsattı. Dilekçe Komisyonu ile doğrudan ilişkide olacak Ombudsmanlık Kurumu'nun kurulmasının da öngörüldüğünü ifade eden Akman, bu kurumun, komisyonları gibi denetim yetkisi olmayan, sadece tavsiyelerde bulunan, arabulucu bir kurum olduğunu belirtti. Akman, "Bu komisyonun kapatılması mümkün değildir. Komisyonun kapatılması halinde, işlevini yerine getirecek başka kurum yoktur" dedi. Akman, TBMM'nin tüzel kişiliği adına çalışan Dilekçe Komisyonu'nun daha etkin kararlar verebilmesinin en önemli yollarından birisinin, bazı konuların TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine bağlı olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber