Şanlıurfa'da 51 bin minik öğrenci ders başı yaptı

Yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da 51 bin minik öğrenci ders başı yaptı

Yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı.

2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte küçük çocuklar sınıflarına ve yeni ortamlarına alışmaya çalıştı. Okul yetkilileri tarafından çocukların okula alışması için çeşitli oyunlar oynatıldı. Aileler de çocuklarını yalnız bırakmayarak, çocuklarının heyecanını birlikte yaşadı.

Öte yandan, Şanlıurfa Vakıflar 2012 İlköğretim Okulu'nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılının açılış törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, burada çocuklarla uzun süre sohbet ettikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilen ders kitaplarını dağıttı. İlci burada bazı çocuklar ile sohbet ederek, oyunlarına katıldı.

Burada basın mensuplarına yeni eğitim öğretim yılının startını verdiklerini açıklayan İlci, “2013-2014 eğitim öğretim yılı birinci sınıflarımızın uyum eğitimiyle bugün başlamış oldu. Bütün ailelerimize, bütün çocuklarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, idarecilerimize hayırlı olsun. Gerçekten yorucu ve dolu dolu geçecek bir yılın ilk gününü yaşıyoruz. Ailelerimiz burada, çocuklarımız burada, ilk günün heyecanını yaşıyoruz. Yaz boyunca okullarımız sessiz bir mateme bürünmüştü. Şimdi okullarımız ışıl ışıl ve cıvıl cıvıl… Okullarımızın hep böyle olması bizi mutlu ediyor. Kuru binalar bir şey ifade etmiyor, çocuklarla daha güzel olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

İlci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl yaklaşık 51 bin öğrencimiz birinci sınıfa başlayacak. Toplamda da 580 binin üzerinde öğrencimiz eğitim-öğretime başlayacak. Şanlıurfa o yönüyle bizi gerçekten mutlu ediyor. Öğrenci sayımız anlamında çok iyiyiz. Okullar açılırken özellikle kız çocuklarımızı evde çalıştıran ailelerimiz oluyor. Zaman zaman okula göndermemezlik gibi davranışlar içerisine giriyorlar. Biz şunu söylüyoruz; eğer bir ailede kadını eğitmezseniz o toplumun esirleri erkekler olur. Çünkü aileyi eğiten, yetiştiren kadındır, annedir. Dolayısıyla biz bütün çocuklarımızın, özellikle kız çocuklarımızın da eğitim ortamına kavuşturulması anlamında ailelerin feragat etmesini istiyoruz. Kız çocuklarımızın okutulmasını istiyoruz.”

İlci, Şanlıurfa'nın nüfus sayısına bakıldığında öğretmen açığının yaşandığını da dile gererek, “İlimizin nüfus artışının yüksek olması sebebiyle öğretmen açığımız var maalesef. Bunu söylemek lazım ama her şeye rağmen bu yıl bakanlığımız en fazla öğretmeni İstanbul'dan sonra Şanlıurfa'ya verdi. Bakanlığımız bu anlamda da elinden gelen bütün çabayı göstermiş oldu. Öğretmen açığımızı biz mümkün mertebe tamamlıyoruz. Hepinizin malumu olduğu üzere bugün öğretmen atamaları yapıldı. İlimize de 3 bin 400 öğretmen atandı. Birçok değişik branşlarda öğretmenimiz gelecek” şeklinde konuştu.

İlci, Suriye'deki çatışmalardan seken mermilerin hedefi olan sınır okullarına ilişkin olarak da şunları kaydetti:

“Maalesef Ceylanpınar'da bir okulumuz, orada meydana gelen çatışmalardan dolayı isabet aldı. Okulumuzun aldığı isabetten dolayı sıkıntı duyduk. Okulumuzu şehrin arkasında bulunan İMKB İlköğretim Okulu'na nakletmek suretiyle sorunu gidermiş olacağız. İnşallah bu gerginlik de bir an önce biter. Çatışma ortamı ortadan kalkar da hem Suriyeli çocuklar hem bizim insanlarımız rahat eder diye umuyorum.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber