İki asırlık askeri hastane binası, el sanatları merkezi olacak

MANİSA'da, 200 yıllık geçmişe sahip eski Askeri Hastane binası Manisa Tarihi ve El Sanatları Merkezi'ne dönüştürülecek.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki asırlık askeri hastane binası, el sanatları merkezi olacak

1800'lü yılların başında Fransızlar tarafından yapılan, ordudaki hayvanları tedavi etmek için Hayvan Hastanesi olarak kullanılan bina, 1945 yılında askeri hastane olarak hizmet vermeye başladı. 1994 depreminde ağır hasar gören taş bina, karşısına yeni askeri hastane yapılmasından sonra terk edildi. Atıl durumda kaldığı için metruk haldeki, her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan bina, Manisalılar ve Manisa eski Valisi Celalettin Güvenç'in girişimiyle Manisa Etnografya Müzesi olarak kullanılmak üzere onarılması için girişimler başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiği bina daha sonra da Manisa İl Özel İdaresi'ne verildi.

Manisa İl Özel idaresi SİT alanında kalan binanın aslına uygun rölevesi için ihale açtı. 716 milyona ihale edilip, yer teslimi yapılan ve bir yılda bitecek bina Manisa Tarihi ve El Sanatları Merkezi olarak hizmet verecek.

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa'nın bir eski binasını daha onarıp Manisalıların hizmetine sunmaktan mutluluk duyduğunu belirttti. Karaköse, elverdiğince Manisa'nın tarihi binalarını onarıp turizmin hizmetine sokmak istediklerini de ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber