Aydın'da su böreğinin ölüme neden olduğu iddiası

Aydın'da yedikleri su böreğinden zehirlendikleri iddia edilen 7 kişiden 1'i hayatını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da su böreğinin ölüme neden olduğu iddiası

Edinilen bilgiye göre; Aydın il merkezindeki bir Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan doktor S.Ö., Pazar günü kendisini ziyaret etmek için Karpuzlu ilçesine bağlı Ulukonak köyünden gelen kız kardeşi Nebahat Erdem ve ailesi için bir pastaneden su böreği satın aldı. Her iki aileden toplam 9 kişinin bulunduğu evde doktor S.Ö. ile eniştesi börekten yemedi. Böbrek yiyen Nebahat Erdem, kızı E.E. (19) ve oğlu M.E. (30) ile Ş.A.Ö. (18), E.Ö. (68), S.Ö. (19), Z.Ö. (71) bir süre sonra rahatsızlandı. Evindeki bulunan serumdan rahatsızlanan yakınlarına veren doktor S.Ö., durumlarının iyileşmesi üzerine kız kardeşi ve ailesini yolcu etti.

Ertesini gün tekrar rahatsızlanan S.Ö.'nün kız kardeşi Nebahat Erdem, yakınları tarafından Çine Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Erdem, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmadı. Erdem'in cenazesi Ulukonok köy mezarlığında toprağa verildi.

Söz konusu iddiaların gündeme gelmesinin ardından polis eşliğinde bu sabah saatlerinde Aydın merkez Cuma Mahallesi'ndeki pastaneye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, işletmelerdeki gıdalardan numune aldı. Numune alım işlemi sırasında İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel de hazır bulundu. Alınan numuneler incelenmek üzere, laboratuvara gönderildi. İşletmenin faaliyetlerine ara verdiği ve müşteri kabul etmediği görüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber