Fethiye'de bağımsız denetçi eğitim programı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesince hayata geçirilen "Bağımsız Denetçi Eğitim Programı"nın ikinci etabı Fethiye'de Yrd. Doç. Dr. Alper Erserim tarafından gerçekleştirilen Muhasebe Standartları dersi ile devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fethiye'de bağımsız denetçi eğitim programı

KGK tarafından eğitim verme yetkisi olan 24 özel ve kamu üniversitesinden biri olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Marmaris'teki ilk etap eğitimleri sürerken Fethiye'de ikinci etap eğitimlerine 23 Ağustos'ta başladı. İki yeminli mali müşavir ve yirmi üç mali müşavirden oluşan katılımcı grubun eğitimleri Yrd. Doç Dr. Eymen Gürel'in vermiş olduğu "Denetim" dersinin ardından, Jiva Otel'de Yrd.Doç.Dr. Alper Erserim tarafından verilecek olan "Muhasebe Standartları" dersi ile son bulacak.

KGK'nın web sitesindeki bilgilere göre 6/09/2013 tarihi itibariyle ülke çapında geçiş dönemi eğitimlerini tamamlayarak yetki alan serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir sayısının 1.307 olduğu, yetki işlemleri devam eden meslek mensubu sayısının ise 494 olduğu açıklandı. Süreci devam eden veya tamamlayıp sisteme henüz kaydolmamış olan meslek mensuplarının sayısı ise henüz bilinmiyor.

Geçiş dönemi ile ilgili kayıtlarının devam ettiğini söyleyen MSKÜ yetkilileri, kasım ayına doğru bir yoğunluk yaşanacağını, eğitimlerin tam kapasite ile sürdürüleceğini beklediklerini ifade ediyor. Yeminli Mali Müşavirler (YMM) ve 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip fakülte mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin (SMMM), Bağımsız Denetçi olarak yetkilendirilmesine yönelik geçiş dönemi eğitimleri 6 Eylül'de Bodrum'da başlayan yeni programla devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber