Iğdır'da çiftçilere makine ve ekipman desteği yapıldı

Iğdır'da "Kırsal Kalkınma Yatırım Desteklenmesi Programı" (KKYDP) kapsamında çiftçilere makine ve ekipman desteği yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Iğdır'da çiftçilere makine ve ekipman desteği yapıldı

Iğdır'da "Kırsal Kalkınma Yatırım Desteklenmesi Programı" (KKYDP) kapsamında çiftçilere makine ve ekipman desteği yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Pancar Bölge Şefliğinde düzenlenen programda çiftçilere makine ve ekipman dağıtımı Vali Ahmet Pek tarafından yapıldı.

Vali Pek, burada yaptığı açıklamada, 2013 yılında KKYDP Ekonomik Yatırımlar ve Makine Ekipman Desteklemesi kapsamında iş ve işlemlerin devam edeceğini belirtti.

Bu programın 2006 yılından itibaren uygulanmaya başlandığını ve devlet desteği ile 2008 den itibaren makine ve ekipman dağıtımının yapıldığını belirten Pek, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında bugüne kadar ilimizde 4 milyon 332 bin TL'lik hibe desteği yapıldı. 2013 yılı itibariyle de 170 adet makine dağıtımı planlanmış ve toplamda bin 76 adet makine ekipman dağıtımı gerçekleşmiş olacaktır. Çiftçilerimiz bugüne kadar insan gücü veya traktör ile iş yapmakta iken bundan böyle alacakları makine ekipmanlarıyla, biçme dahil, her türlü hasadı makinelerle yapacaklar. Burada amaç modern tarım yapmak ve çok miktardaki ekili arazilerin modern tarım aletleriyle işlenmesidir. Bu vesileyle dağıtılacak bu makinelerin devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, çiftçilerimize bol kazançlar temenni ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber