Simav'da yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları

Kütahya’nın Simav Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce ulaşımın rahat sağlanabilmesi için bazı yeni tedbirler aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Simav'da yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları

Kütahya'nın Simav Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce ulaşımın rahat sağlanabilmesi için bazı yeni tedbirler aldı.

Simav Belediyesi Otobüs İşletme Şefi Mehmet Akçay okulların açılacağı 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren Simav'da toplu ulaşımda oluşacak yoğunluk göz önünde bulundurularak yeni bir okul programı uygulamasına geçildiğini bildirdi. Akçay, yaz sezonunda yolcu sayısına paralel olarak azaltılan araç sayısının, okulların başladığı gün olan 16 Eylül 2013 Pazartesi gününden itibaren 10'dan 11'e çıkarılacağını, aynı şekilde servis sayılarında da yeni ayarlamaların yapıldığını bildirdi. İlk, orta ve yüksek okul öğrencilerinin okullarına rahatlıkla ulaşabilmeleri için toplu ulaşım ağını genişlettiklerini dile getiren Akçay, “Amacımız hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden saatinde dakikasında okuluna rahat ve konforlu bir şekilde ulaştırmak olacaktır” dedi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ise, okulların açılacağı pazartesi günü trafikte aşırı yoğunluk yaşanmaması için vatandaşları toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber