İki kişinin ölümüne neden olan sürücüye 5 yıl hapis

Turan Güneş Bulvarı'nda 27 Haziran 2013'de otomobiliyle seyrettiği sırada kaldırımda yürüyen Şaban Tola ile hamile eşi Funda Tola'ya çarparak ölümlerine neden olmaktan yargılanan üniversite öğrencisi 5 yıl hapse mahkum edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki kişinin ölümüne neden olan sürücüye 5 yıl hapis

Çankaya Turan Güneş Bulvarı'nda 27 Haziran 2013'de otomobiliyle seyrettiği sırada kaldırımda yürüyen Şaban Tola ile hamile eşi Funda Tola'ya çarparak ölümlerine neden olmaktan yargılanan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Nurdan D. 5 yıl hapse mahkum edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Nurdan D. ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada kaza sırasında kaydedilen MOBESE görüntüleri izlendikten sonra söz alan sanık avukatı, müvekkilinin bir araç tarafından sıkıştırıldığını öne sürerek, görüntülerde o aracın bulunmadığını söyledi. Avukat, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Tola ailesinin avukatı ise sanığın hamile anneyle beraber üç kişinin ölümüne sebebiyet verdiğini ifade ederek, üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın araçla seyir halindeyken ışık ihlali yaptığını, ardından da direksiyon hakimiyetini kaybettiğini anlattı. Otomobiliyle kaldırıma çıkan sanığın Tola çiftinin ölümüne neden olduğunu belirten savcı, sanığın "taksirle iki kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını istedi.

Son sözü sorulan sanık Nurdan D, "Özür dilemek karşı tarafın acısını dindirmez, ama çok üzgünüm. Onları kaldırımda görmedim" diye cevap verdi.

Mahkeme, Nurdan D'yi, "taksirle iki kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırırken, sanığın tahliyesine de karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Halil Selçik'in hazırladığı iddianamede Nurdan D'nin "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar mahkumiyeti isteniyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber