Unakıtan'ın kızının Telsim'e geldiği kesinleşmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, "Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kızı Zeynep Unakıtan'ın, beraberindeki mühendislerle Telsim Genel Müdürlüğü'ne geldiğinin kesinleştiğini" öne sürerek, "Devletin yetkilerini kendi adına kullandıkları, etik olmayan bir olay içinde oldukları ortada. Bu işi sonuna kadar kovalamaya devam edeceğiz" dedi.

Sevigen, Telsim Genel Müdürü Mehmet Taşaltın ile makamında görüştü.

Basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Sevigen, "Bakan Unakıtan'ın kızı Zeynep Unakıtan'ın, beraberindeki mühendislerle birlikte şirket olarak, Telsim Genel Müdürlüğü'ne geldiğinin kesinleştiğini" ileri sürdü.

"Taşaltın'ın, gelenlerin isimlerini, ne zaman geldiklerini ve geliş tarihlerini kendisine ileteceğini" kaydeden Sevigen, "Bu görüşme sonunda, Zeynep Unakıtan'ın 'Ben Telsim binasına gitmedim, kayıtlarda başkası vardır' sözlerinin de 'yalan olduğunun' ortaya çıktığını" söyledi.

Sevigen, "Taşaltın'ın, 'bir pazarlama konusunda brifing vermeye geldiklerini ve bir şey satmaya çalıştıklarını, ancak alım yapılmadığını' söylediğini" anlatarak, şöyle konuştu:

"Binaya birkaç kez gelinmiş. Neden bir Maliye Bakanı'nın kızı gelir de, tam da satış döneminde Genel Müdür ile görüşme ihtiyacı duyar? 'İlla da bu konuyla ilgili görüşme yapmak için geleceğim' diye söylemez. Zannediyorum bilgisayar yazılımı ile ilgili bir şey satmaya çalışıyorlar.

Maliye Bakanı'nın kızı, tam Telsim'in satışı ile ilgili bir dönemde buradaki yetkililerle ne görüşür, neden görüşüz, bunu merak ediyorum. Zaman çuvala mı girdi? Satış yapıldıktan sonra da görüşülebilir. Bunlar çok sabırsız bir aile... Sadece kendisi değil, oğlu ve kızı da çok sabırsız. Devletin yetkilerini kendi adına kullandıkları, etik olmayan bir olay içinde oldukları ortada. Bunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu işi sonuna kadar kovalamaya devam edeceğiz." Sevigen, "Binaya giriş-çıkışlara ilişkin kamera görüntülerinin olup olmadığı" yolundaki soru üzerine, "Genel Müdür Taşaltın'ın 2 ayda bir kasetlerin üzerine kayıt yapıldığını" belirttiğini ifade ederek, "Büyük ihtimalle kasetlere ulaşma şansımız olmayacak" dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, bir gazetecinin, "AK Parti Milletvekili Turhan Çömez'in Maliye Bakanı Unakıtan'a gönderdiği mektup" ile ilgili sorusu üzerine de "Bakan Unakıtan'ın bir an önce istifa etmesi gerektiğini" söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber