Konya'da 20 hektarlık alan kül oldu

KONYA'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Yunuslar Köyü'ndeki Karadağ'da ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 20 hektarlık alan kül oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da 20 hektarlık alan kül oldu

KONYA'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Yunuslar Köyü'ndeki Karadağ'da ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 20 hektarlık alan kül oldu.

Yol olmadığı için ekiplerin güçlükle müdahale ettiği alevler yaklaşık 7 saat üren çalışma sonucu güçlükle kontrol altına alındı.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler saat 15.00 sıralarında Yunuslar Köyü'ndeki Karadağ eteklerinde dumanların yükseldiğini fark etti. Bölgeye hareket eden ekipler çoğunluğu meşe ağaçından oluşan ormanlık alanındaki alevlerin hızla yükseldiğini farketti. Arazöz ve ekipler, yol olmadığı için dağlık arazide ilerlemede güçlük çekince devreye, karayollarına ait iş makinaları girdi. İş makınaları ekiplerin ulaşması için yaklaşık 2 kilometre yol açtı. Ardından Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 11 ekip, arazözlerle alevlere müdahale etti. Alevlerin dağın zirvesine kadar ulaşması üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait Antalya'dan gelen helikopter ile havadan müdahale edildi. Havanın kararmasıyla havadan müdahale de sona erdi. Yangın, yaklaşık 7 saat süren çalışma sonucu güçlükle kontrol altına alındı.

Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, yangının saat 14.00 sıralarında çıktığını tahmin ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Ekiplerimiz saat 15.00 sıralarında dağdan dumanların yükseldiğini fark etti. Hemen müdahale için ekiplerimizi sevk ettik. Fakat ulaşmakta zorlandık. Hiç bir yol yok. Dağın başı. İş makinaları yaklaşık 2 kilometre yol açtı ve arazözlerimizle müdahale ettik. Helikopterle de havadan müdahale edildi. Ancak uzak bölgeden geldiği için günün batımına kadar bize yardım etti. Ağaçlarımızın çoğunu kurtardığımızı sanıyorum. Burası tesis alanımız, burayı daha da gençleştireceğiz ve daha yeşil bir alana dönüştüreceğiz."

Anız ve ot yangının, ormanlık alana sıçradığını tahmin ettiklerini ifade eden Alıç, jandarma ekiplerinin yangının çıkış nedeni ve faillerini bulmak için çalışmasını sürdürdüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber