Başkana belediyeyi zarara uğratmadan 3 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Diyarbakır Sur Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın yargılanmasına başlandı.

Mahkeme, İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni alınmadığı gerekçesiyle davayla ilgili yargılamanın durdurulmasına karar verdi.

Diyarbakır 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuksuz sanık Abdullah Demirbaş hazır bulundu.

Sanık Avukatı Fehmile Danış, müvekkilinin yargılanması için İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma izni verilmesi gerektiğini savunarak, bu konuda Danıştay kararlarının bulunduğunu söyledi.

Savcı ise sanık hakkında görevini kötüye kullandığı için Diyarbakır Valiliği'nce soruşturma izni verildiğine dikkati çekerek belirterek, yasa uyarınca ilçe belediye başkanları hakkında soruşturma izni verme yetkisinin İçişleri Bakanlığı'nda bulunduğunu belirtti. Savcı, bu nedenle uygun soruşturma izninin mevcut olmadığını ifade ederek, gereği için dosyanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini talep etti. Mahkeme verdiği kısa aradan sonra, sanığın yargılanması için soruşturmaya izin verme yetkisinin İçişleri Bakanlığı'nda olması nedeniyle yargılamanın durdurulmasına kararı vererek, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını ve duruşmanın ertelenmesini kararlaştırdı.

İddianamede, sanık Demirbaş'ın Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışma sonucu babasıyla birlikte ölü olarak ele geçirilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz anısına, yaşı ve vücudundaki mermi sayısını sembolize eder nitelikte bir heykel yaptırmak suretiyle belediyeyi 2 bin 292 YTL zarara uğrattığı belirtiliyor. Demirbaş hakkında, TCK'nın 5237 sayılı 257/1 maddesi uyarınca 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber