Tekin: Milli Eğitimi velilerimizle yönetmek istiyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı'nı, bakanlık merkez teşkilatındaki bir kaç bürokratın yönetiminden kurtarmak istiyoruz. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nı velilerimizle, öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimizle birlikte yönetmeyi arzu ediyoruz

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Tekin: Milli Eğitimi velilerimizle yönetmek istiyoruz

SİVAS'ta yeni eğitim öğretim yılının açılışına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nı, bakanlık merkez teşkilatındaki bir kaç bürokratın yönetiminden kurtarmak istiyoruz.

Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nı velilerimizle, öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimizle birlikte yönetmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Yenidoğan Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu'nda düzenlenen programa, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, il protokol üyeleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İlköğretim Haftası'nın anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra okulun 4'üncü sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere 'Hoşgeldiniz' diyerek çiçek verdi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, okulları velilerle birlikte yönetmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Çünkü bu çocuklar hepimizin çocuğu. Gelecek hepimizin geleceği. Ve sahip çıkmamız gereken sorumluluk hepimizin sorumluluğu. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak şu anda önemsediğimiz en önemli konulardan bir tanesi bu. Milli Eğitim Bakanlığı'nı bakanlık merkez teşkilatından, bakanlık merkez teşkilatındaki birkaç bürokratın yönetiminden kurtarmak istiyoruz. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nı velilerimizle, öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimizle birlikte yönetmeyi arzu ediyoruz."

Konuşmalar sonrasında müsteşar Yusuf Tekin ve il protokol üyeleri tarafından öğrencilere ders kitapları dağıtıldı.

KOLTUK DEĞNEKLERİYLE ARKADAŞLARINI İZLEDİ

Uyum eğitimleri nedeniyle okula geçtiğimiz hafta başlayan 1'inci sınıf öğrencilerinin de program sırasında mutlu ve heyecanlı oldukları gözlendi. 1-G sınıfında eğitim gören ve koltuk değneklerinin yardımıyla ayakta durabilen bedensel engelli 6 yaşındaki Hümeyra Sünbül'ün, program boyunca okul bahçesinde koşuşturan arkadaşlarını izlemesi dikkat çekti.

Bu arada tören nedeni ile okul çevresinde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerinin. bazı öğrencilerin kıravatlarını bağlamalarına yardım ettikleri görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber