Zihinsel engelli Yakup'tan 15 gündür haber alınamıyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde evinden çıkarak kaybolan 14 yaşındaki Yakup Barut’tan 15 gündür haber alınamıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zihinsel engelli Yakup'tan 15 gündür haber alınamıyor

10 gün önce Mersin'den gelen AKUT ekipleri ve Adana'dan gelen AFAD ekipleri Yakup'un kaybolduğu bölge olan Karabucak ormanlarında iki gün boyunca arama yapmışlardı. Fakat Yakup'un izine rastlayamamışlardı.

Yeşilevler Mahallesi'ndeki evinden bisikletiyle ayrılan Yakup Barut'tan 14 gündür haber alınamaması Barut Ailesini büyük bir endişeye sevk etti. Ailesi tarafından en son görüldüğü Aliağa ve Yeşilkuyu köylerinin kesiştiği noktada aranan Barut'un bulunamaması üzerine aile durumu yetkililere bildirmişti. Yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen aradan 14 gün geçmesine rağmen Yakup hala bulunamadı. En son olarak, Tarsus Avcılar Kulübü üyeleri, mahalleliler ve Barut ailesi Yakup'un bulunması için Tarsus, çevre il ve ilçelerde arama seferberliği başlattı. Başta Tarsus olmak üzere Adana ve Mersin'in de merkezi yerlerine Yakup'un bulunması için fotoğraflarını asan Barut ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Baba Yavuz Barut (39) ise, yetkililere seslenerek, oğlunun bulunması için yardım istedi.

Oğlunun kimseye bir zararı olmadığını dile getiren Yavuz Barut, “Oğlum Yakup zihinsel engellidir. Kalp kapakçığı ameliyatı geçirdi. Romatizması var. Sürekli ilaç alması gerekiyor. Sessiz bir kişiliğe sahip olan Yakup'a ilişkin elinde bilgisi olanlar bizlere yardımcısı olsunlar” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber