Antakya Medeniyetler Korosu Karşıyaka'da konser verecek

Antakya Medeniyetler Korosu Karşıyaka'da sahne alacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antakya Medeniyetler Korosu Karşıyaka'da konser verecek

3. Hatay Günleri kapsamında düzenlenen konser 19 Eylül 2013 Perşembe günü saat 20.00'de Karşıyaka Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. Karşıyaka Belediyesi katkılarıyla gerçekleşecek konser herkese açık ve ücretsiz olacak. Farklı inançları tek çatı altında toplaması nedeniyle uluslar arası üne kavuşan koro konseri Hatay Valiliği ile İzmir Hatay Vak tarafından organize ediliyor.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU NEDİR?

Hatay barış, kardeşlik ve hoşgörü kentidir. Bugüne kadar dünya üzerinde 25 kadim medeniyetten 12'si Hatay'da yaşamıştır. Hatay'da farklı inançlara mensup insanlar hep birlikte barış içerisinde kardeşçe yaşamaktadırlar. Antakya Medeniyetler Korosu, 2007 yılında kurulmuştur. İlk kurulduğunda "Gökkuşağı" adını almış, daha sonra maddi imkânsızlıklardan dolayı 2008 yılında Dernekleşmiş ve ismini "Antakya Medeniyetler Korosu Derneği" olarak değiştirmiştir.

Antakya'da da farklı dini inançlara sahip insanların senelerdir aynı havayı soluyup, aynı acı ve sevinci paylaştıkları, bu ortamın tüm dünyaya örnek olması düşüncesiyle yola çıkmışlardır. Koroda üç farklı dinin temsilcileri ile altı farklı medeniyetten insan bulunmakta, barış adına birbirlerinin inançlarına ait ilahileri ve halk şarkılarını seslendirmekteler.

Alevi, Sünni, Ortodoks, Katolik, Musevi ve Ermenilerden oluşmaktadır. Koronun repertuarında İbranice, Latince, Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Ermenice parçalar yer almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber