Gökova Körfezi'nde deniz ve rüzgâr ile dans

Dünya'nın birçok ülkesinde tanınmasına rağmen, Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlanan Kiteboard (su sörfü) Türkiye Şampiyonası Muğla’da başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gökova Körfezi'nde deniz ve rüzgâr ile dans

Dünya'nın birçok ülkesinde tanınmasına rağmen, Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlanan Kiteboard (su sörfü) Türkiye Şampiyonası Muğla'da başladı. Son iki yılda 20 bin sporcuyu ağırlayan Gökova Körfezindeki Akçapınar sahili tamamen Kiteboard sporuna ayrılarak parkur oluşturuldu. Yıllık 700 bin sporcuyu ağırlama imkânına sahip Gökova Körfezi içinde yer alan Akçapınar sahili iki yıl önce Muğla Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait şirkete devredildi. Şirket, sahilde sporculara ve günübirlik ziyaretçilere hizmet vermek için tuvalet, kafeterya, soyunma kabini, otopark, duş, büfe ve eğitim verecek okullar için ahşap binalar yaptı.

Türkiye Yelken Federasyonu faaliyet programında yer alan Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonası, yerli ve yabancı 120 sporcunun katılımı ile Gökova Körfezi Akçapınar Sahilinde başladı. Şampiyona hakkında bilgi veren Organizasyon Komitesi Başkanı Kerem Mutlu, Kiteboard'ın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok hızlı yükselen bir spor olduğunu söyledi. Gökova bölgesinin Kiteboard'ın en güzel yapıldığı yerlerden birisi olduğunu belirten Mutlu, "Özellikle termik rüzgârı ve sığ sularıyla öğrenenler için en güzel parkur. İstanbul'dan sonra bir uluslararası yarışı Gökova'ya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada 7 spor okulu bulunuyor. Şu an yarışlara 120 sporcu katılıyor. Kadınlar, gençler ve erkekler kategorileri var. 120 sporcunun 14'ü yabancı. Türkiye'de ilk kez bu yarışlar uluslararası Kiteboard Birliği tarafından puan statüsüne alındı. Bundan dolayı yabancılarda artık bu yarışlardan puan alabiliyorlar. İlerleyen yıllardan daha çok katılımla bu sporların yapılmasını ümit ediyoruz" dedi.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ise Akyaka'nın, son yıllarda Türkiye ve dünyadaki en önemli sörf alanlarından biri haline geldiğini açıkladı. Akyaka'da bulunan 7 okul ile turizm amaçlı sportif faaliyetler kapsamında yıl içerisinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Turizm Müdürü Özer, ”Burada her geçen gün sporcu sayısı artıyor. Bölgenin tanıtımı için biz de çalışmalara destek veriyoruz. Kiteboardın Türkiye'de gelişmesi ve dünyada bilinirliğinin artması için gayret sarf ediyoruz. Bu faaliyet Türkiye ve bölge tanıtımına çok ciddi katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Akçapınar sahilinde başlayan Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonasında gün boyunca renkli ve heyecanlı görüntüler ortaya çıktı. Gökova Körfezi ve Akçapınar sahilinde rengarenk görüntüler oluşurken, 22 Eylül tarihine kadar yarışlar devam edecek. 22 Eylül tarihinde ödüllerin verilmesi ile yarışlar sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber