Ardahan'da toplum yararına bin kişi istihdam edilecek

Ardahan Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Aydın Yılmaz, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Ardahan'da toplam bin kişi istihdam edileceğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ardahan'da toplum yararına bin kişi istihdam edilecek

Ardahan Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Aydın Yılmaz, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Ardahan'da toplam bin kişi istihdam edileceğini söyledi.

Ardahan'daki kamu kurumları ve belediyelerde çalıştırılmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından bin kişilik kadro tahsis edildiğini söyleyen Ardahan İŞKUR İl Müdürü Aydın Yılmaz , "İŞKUR'a kaydı olanlardan seçilecek kişilerin Ekim 2013 ayı içerisinde 9 ay süre ile istihdam edileceğini belirtti. İstihdam edilecek kişiler, 16-26 Eylül tarihleri arasında başvuruları alınacak ve akabinde çekilecek kura ile belirlenecek." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Programların işsiz vatandaşlarımızın kısa süreli istihdamının ve eğitiminin amaçlandığını, belli bir süreyle gelir elde etmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Aydın Yılmaz, programların Ardahan'ın ekonomik ve sosyal yaşamına katkı sağlayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber