Geminin kopan halat tamburu, satajyer öğrenciyi öldürdü

Antalya Serbest Bölge'ye yanaşan kuru yük gemisinin kopan halat tamburunun çarptığı stajyer öğrenci 21 yaşındaki Yusuf Hikmet Temel ölürken, iki işçi de yaralandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geminin kopan halat tamburu, satajyer öğrenciyi  öldürdü

Olay dün saat 16.00 sıralarında Antalya Liman Mahallesi'nde bulunan Serbest Bölge'de meydana geldi. Yılmaz Kaptan adlı kuru yük gemisinin limana yanaşması sırasında görevliler halat atarak gemiyi yavaşlatmak istedi. Geminin beklenenden daha hızlı yanaşması ve halatların zorlanması ile yerinden kopan halat tamburu savrularak, güvertedeki işçilerin üzerine hızla düştü.

Olayda, gemide stajyer öğrenci olarak bulunan Yusuf Hikmet Temel ile işçiler Süleyman Çiçek ve Mevlüt Küçüközdemir yaralandı. Ağır yaralanan Temel, götürüldüğü Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kazada hafif yaralanan Çiçek olay yerine gelen 112 ambulansında ayakta tedavi edilirken, Küçüközdemir ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Özdemir'in hastanede tedavisinin sürdüğü ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber