Diyarbakır'da karpuz festivali

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncüğünde Diyarbakır'da düzenlenen Kültür ve Karpuz Festivali'nin açlışı renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da karpuz festivali

Fayton, at ve develerin de yer aldığı yürüyüşte vatandaşlara karpuz dilimleri dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla biz meselelerimizi çözebiliriz. Bu şehir çok yoruldu, bitkin düştü. Onun için daha fazla acı çekmeden, daha çok gözyaşı dökmeden, daha çok ocaklar sönmeden, birlikte bir gelecek inşa edelim birlikte kardeşlik ve umut türküleri söyleyelim" dedi.

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ile Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Diyarbakır'da 'Diyar Kültür ve Karpuz Festivali' düzenledi. Gazi Köşkü'nde yöresel kahvaltı ile başlayan festival etkinliğine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Vali Mustafa Cahit Kıraç ve vatandaşlar katıldı. Kahvaltının ardından Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 300 kişi 1 kilometre uzaklıktaki Sümer Park'a fayton, at ve develerin eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe şarkıcı Safiye Soyman ve hayat arkadaşı Faik Öztürk de eşlik etti. Atlar üzerinden vatandaşlara dilim karpuzlar dağıtılırken, palyaçolar yürüyüş boyunca gösteriler yaptı. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla bu anları kaydetti.

BAKAN EKER: BU ŞEHİR ÇOK YORULDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın geçmişte derin yaralar çektiğini ancak gelecekte güzel günler geçireceğini söyledi. Eker, şöyle dedi:

"Hükümetimiz büyük bir caba sarf ediyor. Çözüm süreciyle ilgili yeni bir aşamanın arifesindeyiz. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta sayın Başbakanımız yeni bir demokratikleşme paketini vatandaşlarımızla paylaşacak. İnanıyoruz ki bu pakette vatandaşlarımızın önemli beklentileri karşılanacak. Demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla biz meselelerimizi çözebiliriz. Bu şehir çok yoruldu, bitkin düştü. Onun için daha fazla acı çekmeden daha çok gözyaşı dökmeden, daha çok ocaklar sönmeden, birlikte bir gelecek inşa edelim birlikte kardeşlik ve umut türküleri söyleyelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber