Tek eliyle 2 kitap yazdı

Çukurkuyu Beldesi Serhat Yurtbaş Mahallesi'nde yeğenleriyle birlikte yaşayan Turan Keleş, 8 yaşında yakalandığı kas erimesi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tek eliyle 2 kitap yazdı

Çukurkuyu Beldesi Serhat Yurtbaş Mahallesi'nde yeğenleriyle birlikte yaşayan Turan Keleş, 8 yaşında yakalandığı kas erimesi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldı. Sol kolunu kullanamayan Turan Keleş, 3 ayda bir aldığı 900 lira engelli maaşıyla da kitaplar aldı. Okuma aşkı ile hayata tutunan Keleş, ortaokulu bitirdi, şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kitap okudu. Turan Keleş tek eliyle geçtiğimiz yıl 'Kıtmırce Dualarım' isimli 300 sayfalık ilk kitabını, daha sonra 'Sevgililer Sevgilisine Mektuplar ve Şiirler' adlı 250 sayfalık ikinci kitabını çıkardı.

AZİMLE HER ENGEL AŞILIR

İlk kitabının 2'nci baskısını da yapan Keleş, azmin önünde tüm engellerin ortadan kalktığını söyledi. Hastalığınını gittikçe ilerlediğini ama ümidini hiçbir zaman kaybetmediğini belirten Turan Keleş "Yaş ilerledikçe hastalığım daha da ilerledi. Ümidimi kaybetmedim ve kitap yazmaya karar verdim. Azimli olduktan sonra engelliler de her engeli aşar. Yeğenlerimle birlikte kalıyorum. Evin 20 metrekarelik bir odasında günüm geçiyor. Burada kitap okuyorum ve yazıyorum. Zaman zaman da akülü arabama binerek dışarı çıkıp hava alıyorum. Bir engellinin de bazı şeyleri başarabileceğini göstermek için bu kitapları yazdım. Yeter ki toplum engel olmasın toplum destek versin. Engelli olanlar hayatlarının dört duvar arasında geçirmesinler. Azimli olup sabretsinler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber