Dumlupınar mahallesi yeni parkına kavuştu

Aydın'ın Nazilli Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi Çarşı Cami karşısında bulunan alanda park yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dumlupınar mahallesi yeni parkına kavuştu

Nazilli Belediyesi Etüt servisi tarafından şehir merkezine yakışır tarzda projesi hazırlanan, Dumlupınar parkı yaklaşık 60 gün gibi kısa bir zaman süreci içerisinde yapım çalışmaları bitirilerek Nazilli halkının hizmetine sunuldu. Aşağı Nazilli'nin görünümünü önemli ölçüde değiştiren parkın yapım çalışmalarını ve gelişim evrelerini sık sık yerinde görerek inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aşağı Nazilli'nin hemen, hemen her mahallesinde bir değişim çalışması yapıldığını belirtti.

Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan bu projenin tarihi değer taşıyan Çarşı Camine yakın konumda bulunmasından dolayı Anıtlar Kurulu tarafından da izin alınması süreci ile yapımına başlanmasından sonra çalışmalar hızla gerçekleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğünce ihalesi yapılan parkın yüklenici firma tarafından inşaatı bitirildikten sonra, yeşil alan ve park içi düzenlemeleri de Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapıldı. Dumlupınar Mahallesinde bulunan ve tapunun 939 ada numarasında kayıtlı Bin 24 metrekare alan üzerindeki Dumlupınar Parkında 347 metrekare yeşil alan, 553 metrekare taş kaplı alan bulunuyor. Park bünyesinde Osmanlı çeşmesi, şelaleli havuz, çocuk oyun alanı, 2 adet kamelya ve pergole bulunuyor.

Aşağı Nazilli'de birçok projenin hayata geçirilmeye başlandığını ifade eden Alıcık "Uygulanan değişimlerle Aşağı Nazilli'nin çehresi önemli ölçüde değişiyor. Yapımı bitirilen bu güzel park da tarihi önemi bulunan bu çevreye görünümü ile büyük katkı sağladığına inanıyorum. Anıtlar kurulunun koruması altındaki Çarşı Camisi ile güzel bir görünüm ve bütünlük sağladı. Parkımızın hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah halkımızda bu parkta en güzel günlerini saatlerini geçirirler" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber