İstismarcıya tahliye

Küçük yaşta iki çocuğa cinsel istismar suçundan 42 yıl hapis istemiyle yargılanan sanık, böbrek hastası olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Vicdanları yaralayan tahliyenin yanı sıra sanığa maaş bağlandığı ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstismarcıya tahliye

Mustafa Meydan

İstanbul Güngören'de iki küçük kardeşi tehditle evine götürerek cinsel istismarda bulunan 19 yaşındaki Şinasi K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede savcılık cinsel saldırıyı gerçekleştiren sanık hakkında 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İddianamede, Şinasi K'nın mağdur kardeşler ile mahallede bulunan çiğ köftecide tanıştığı ve tehdit ederek eve götürerek cinsel saldırıda bulunduğu ve bu olayın birkaç kez tekrar edilerek çocuklara cinsel saldırıda bulunduğu anlatıldı.Yaklaşık 1 yıldır tutuklu olan sanık, geçen hafta yapılan duruşma sonrası sağlık gerekçeleri nedeniyle tahliye edildi. Hakim, sanık ile ilgili kronik şeker hastası olduğu ve haftada 3 kez diyalize girerek tedavisinin sağlıklı bir ortamda yapılması ve hayati tehlikeye yol açılmaması gerekçesiyle, yurtdışı yasağı konularak adli kontrol altında tahliyesine karar verdi.

Elini kolunu sallayarak dolaşıyor

İki küçük çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve %90 özürlü raporu alan sanığın elini kolunu sallayarak katılacağı duruşmalara önümüzdeki aylarda devam edilecek. Sanık Şinasi K'ya cinsel istismar olayından yaklaşık 5 ay önce Batman Bölge Hastanesi'nden 'kronik böbrek yetmezliği olduğu ve haftada 3 gün diyalize girdiği” için özürlü raporu verildiği öğrenildi. Sanığa bu rapor üzerine de maaş bağlandığı ortaya çıktı. Sanık Şinasi K. mahkemede verdiği savunmasında, Batman'da yaşadığını diyalize girmek için İstanbul'a geldiğini ve akrabalarının evinde kaldığını belirterek, çocukları dövmek isteyen 5-6 kişiden korumak için eve götürdüğünü ve cinsel istismarda bulunmadığını iddia etti.

Hastalığı sebebiyle çalışamadığını belirten sanık, devletten aldığı maaşla geçindiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber