Kadro ve Pozisyon Bilgilerine İlişkin Genel Maliye Bakanlığı Yazısı

Haber Giriş : 07 Mart 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.07.0.BMK.0.20-

Konu: Kadro ve Pozisyon Bilgilerine İlişkin Tablolar 03.03.2006 * 3206

Kadroların kullanımına ilişkin hususların da düzenlendiği 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 23 üncü maddesi (a) bendinin son fıkrasında; ?Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, 5018 sayılı Kanuna ekli (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kamu idareleri, döner sermayeler ve kefalet sandıkları, yıl içinde gerçekleştirdikleri açıktan ve naklen atamalara ilişkin bilgileri, emeklilik, istifa ve ölüm gibi nedenlerle serbest kadrolarında/pozisyonlarında meydana gelen değişiklikleri ve kadrolarının/pozisyonlarının dolu ve boş durumunu gösterir cetvelleri Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarının son günü itibarıyla doldurarak ilgili ayları izleyen ayın yirmisine kadar Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına gönderirler.? hükmü yer almaktadır.

Sağlıklı kamu personel politikasının oluşturulması amacıyla, kamu idarelerinin kadro ve personel sayıları ile personel hareketlerinin izlenmesi, işgücü planlamasının yapılabilmesi ve bütçe içinde önemli harcama kalemlerinden birini oluşturan personel giderlerinin hesaplanabilmesi için Ekli Tablolarda yer alan bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Ekli tabloların doldurulması suretiyle istenen bilgiler dışında, bundan önce Bakanlığımıza değişik şekillerde aktarılmakta olan bilgilerin gönderilmesine son verilecektir.

Yazımız ekinde yer alan ve bir örneği Microsoft Excel formatında http://www.bumko.gov.tr/mevzuat/genelyazi/kadrolar.htm adresinde bulunan Tabloların doldurularak bir yazı ekinde ilgili ayları izleyen ayın yirmisine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi, ayrıca aynı süre içerisinde e-posta yoluyla [email protected]? adresine iletilmesini arz / rica ederim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber