Tarihe 13,5 milyon liralık kamulaştırma bedeli

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi tarafından Ulucami’nin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlatılan kamulaştırma çalışmalarını inceledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihe 13,5 milyon liralık kamulaştırma bedeli

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi tarafından Ulucami'nin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlatılan kamulaştırma çalışmalarını inceledi.

Manisa Belediyesi'nin Ulucami bölgesinde başlattığı kamulaştırma çalışmalarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün; Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Serpil Çakır ve Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü ile birlikte yerinde inceledi. Yaklaşık 1,5 senelik süre içerisinde devam eden mahkeme sürecinin ardından, ilk etapta 27 parselin yıkımına başlandığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Geçtiğimiz ay içerisinde yine mahkemenin karar vermiş olduğu ve bedellerinin yatırılarak bilfiil icraata çevirdiğimiz 40 tane daha evin şuanda yıkımı söz konusu. Burada tabii ki amaç, Manisa'nın en önemli simgelerinden olan Ulucami, yanındaki külliyeleri ve tarihi eserleri ortaya çıkarmak. Yaklaşık 30-35 senedir yapılamama noktasında olan bu mahallelerin temizlenmesi söz konusu. Bir yerde kentsel dönüşüm noktasında çıkan yasaların bize vermiş olduğu yetkiler nezdindeki yapmamız gereken hususlar, bir yandan da bu bölgede dönüşüm noktasında peyzaj düzenlemeleri noktasında inşallah önümüzdeki aylar içerisinde projelendirmelerini yapıp, çalışmasına başlayacağız” dedi.

"ŞUANA KADAR 8,5 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI"

Ulucami'de yaklaşık 30-40 sene önce yapılan ve gecekondu durumunda olan eski yapıların bilfiil kamulaştırılarak, hayata kazandırılması noktasında ilk etapta 176 adet konutun yıkımının gerçekleştirileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Yıkımın tamamlanmasının ardından Manisa halkımıza, Manisa'ya dışarından gelen konuklarımıza yıllardır en önemli simgemiz olan Ulucami'de çok güzel bir peyzaj alanını hayata kazandırmak niyetindeyiz. Tabi şuana kadar Manisa Belediyesi'nin kamulaştırmalara ödediği para 8,5 milyon TL'yi geçmiştir. Mahkeme süreçleri devam eden diğer evlerin de tamamlanmasıyla ilk etapta belirlenen bu 176 konuta ödenecek bedel 13,5 milyon TL'yi geçiyor. Bunun şuanda aşağı yukarı 8,5 milyon TL'si ödendi ve ödendikçe de mahkeme kararlarının bir an önce buralarda uygulamasını yapıyoruz. Manisa'ya güzel bir alanı kazandıralım düşüncesindeyiz” diye konuştu.

"KİMSEYİ EVİNDEN ATMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK"

Manisa Belediyesi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren 'tarihe saygı' ilkesi doğrultusunda projeler ürettiklerini belirten Başkan Ergün, Ulucami'de de bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedellerinin uygulandığını hatırlatan Başkan Ergün, “Tabii ki niyetimiz burada hiç kimseyi evinden atmak, evinden etmek değil. Ancak bunlar da yapılması gereken çalışmalar. İnşallah yeni peyzaj projemizi hayata geçirdiğimizde çok daha güzel bir noktaya getirmiş olacağız” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber