Sürülen vergi memuru not bırakıp intihar etmiş

Haber Giriş : 07 Mart 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Sürülen vergi memuru not bırakıp intihar etmiş' başlıklı habere Ankara Vergi Dairesi başkanlığı bir tekzip göndermiştir. Tekzip metnine ulaşmak için tıklayınız.


Ankara'daki bir iş merkezinin dokuzuncu katından atlayarak intihar eden vergi memuru Metin Özsarı'nın ölmeden önce bıraktığı notta, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi olması nedeniyle sürüldüğünü iddia ettiği ortaya çıktı.

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan'ın arkadaşı olduğu iddia edilen Ahmet Ünsal adlı bir vergi yükümlüsüyle tartıştığı iddiasıyla, görev yaptığı Maltepe Vergi Dairesi'nden Ulusite Vergi Dairesi'ne gönderilen ve 1 Şubat Çarşamba sabahı intihar eden Özsarı'nın bıraktığı notu Hürriyet ele geçirdi. Özsarı'nın intihar notunda şunlar yazıyor:

"Sayın Vergi Dairesi Başkanım Cemal Boyalı, beni artık resen tayin yapamayacak. Evet BES'liyiz ama herşeyden önce insanız. Ve Maltepe Vergi Dairesi G.M.S.İ Mükellefi Ahmet Ünsal, vicdanen rahatsındır. Dayanamıyorum."

MERHAMETSİZ KİŞİLİK

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Bülent Kaya, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Boyalı'nın yönetim anlayışının "çalışanlar arasında büyük huzursuzluğa yol açtığını" ve Boyalı'nın "merhametsiz" bir kişilik olduğunu söyledi. Kaya, şunları ekledi: "Sendikamız üyesi Metin Özsarı, Maltepe Vergi Dairesi'nde göre yaparken, Maliye Bakanı'nın yakını olduğu söylenen bir mükellefle yapılan tartışma sonucu, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı tarafından Ulusite Vergi Dairesi'ne sürgün edilmiştir. Üyemiz, bu haksız uygulamanın sonuçlarına dayanamayarak yaşamına son vermiştir. Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılması sonucu üye ve çalışanlarımız üzerinde baskı ve anti-demokratik uygulamalar devam etmektedir."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber