Taşeron işçilere yönelik çalışmalar

Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman, taşeron işçilere yönelik başlatılan çalışmaların beklentilerine cevap vermediğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşeron işçilere yönelik çalışmalar

Sendika binasında açıklamalarda bulunan Başkan Duman, 71 belediyede bir yıllık veya üç yıllık süreçlerde toplu sözleşmeler yenilenmek durumunda olduklarını kaydetti. Önümüzdeki, aylarda Yeşilyurt ve Erbaa Belediyesi ile toplu sözleşme görüşmelerimiz başlayacağını ifade eden Duman, "Ama yaklaşık altı ay içerisinde birçok belde belediyesi ile toplu sözleşmeyi bitiriyoruz. Bu arada yeni toplu sözleşmeler ile ilgili taslak çalışmalarımız başlıyor. Biliyorsunuz önümüzdeki yıllar toplu sözleşme dönemi. Aynı zamanda her beş yılda yapılan mahalli seçimlerine de denk geliyor. Dolayısıyla 11 ve 12'inci aylarda yaklaşık biz bu konuda yapmış olduğumuz çalışmaları ve sözleşmeye gireceğimiz belediyeleri tekrar basınla paylaşmak istiyoruz. Ama şu anda yaklaşık 11 belde belediyesinde, birkaç ilçe belediyesinde sözleşmelerimiz bitti. Erbaa ve Yeşilyurt ile ilgilide taslak çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Taşeron işçilere yönelik çalışmalara değinen Başkan Duman, son yıllarda en çok konuşulan meseleden birisinin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşeron işçilere yönelik çıkaracağı yasa olduğunu belirterek, "Bu çalışmalar bizim beklentilerimize cevap vermiyor. Biz burada yapılanların mutlaka arkadaşlarımızın lehine bir çalışma olduğunu kabul ediyoruz. Hiç yoktan bu çalışmanın ortaya koyulmasının bir başarı olduğunu kabul ediyoruz ama asıl başarı bu çalışan arkadaşlarımızın kayıtsız ve şartsız bir şekilde kadroya aktarılmaları. Yani burada artık kıdemi hak etmiş olmaları bir kazanımdır. Bir yıldan üç yıla çıkarılması bir kazanımdır. Ama bizim asıl talebimiz, kamuda 450 bini yakın çalışan işçinin ihtiyaç olması sebebiyle bu kişilerin kadroya aktarılarak bu sorunlardan arınmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bunlar geçici önlemlerdir. Bunlar iyileştirmeye yönelik çalışmalardır. Tabi bunları da takdir ediyoruz ancak beklentilerimize asla cevap vermiş değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber