Laboratuvarları sınıf olan okulun müdürüne soruşturma

MANİSA'da, Sosyal Bilimler Lisesi ile aynı binada tam gün eğitim veren Manisa Fen Lisesi'nde derslik yetersizliği nedeniyle fizik laboratuvarı, rehber odası ve resim sınıfının dersliğe dönüştürülmesine tepki gösteren veliler, imza toplayıp ilgili makamlara sıkıntılarını bildirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 12:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Laboratuvarları sınıf olan okulun müdürüne soruşturma

Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'velileri isyana teşvik' ettiği ileri sürülen Fen Lisesi Müdürü Tayif Çekim hakkında soruşturma başlattı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 5 Temmuz tarihinde gönderdiği yazıyla Manisa Fen Lisesi bünyesindeki Sosyal Bilimler Lisesi'nin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin boşaltacağı Güzelyurt Mahallesi'ndeki binaya taşınacağını bildirdi. Ancak, 29 Temmuz'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen ikinci bir yazıda, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi için yapılan binanın, Manisa İmam Hatip Lisesi'ne tahsis edildiği, bu nedenle taşınmanın olmayacağı duyuruldu. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi taşınmadığı için zemin dahil dört katlı binayı paylaşan Fen Lisesi ile geçen yıl kurulan Sosyal Bilimler Lisesi de mecburen aynı binayı kullanmaya devam etmek zorunda kaldı.

Taşınma oylacağı düşüncesiyle Fen Lisesi 75, Sosyal Bilimler Lisesi ise 25 fazla öğrenci kabul etti. Böylece Fen Lisesi'nin öğrenci sayısı 350'ye Sosyal Bilimler Lisesi'nin ise 200'e yükseldi. Aynı binada 550 öğrencinin tam gün eğitim, öğretim görecek olması 16 derslikli okulda sıkıntıya neden oldu. 6 derslik açığı olan okulda fizik laboratuvarı, rehber odası ve resim sınıfı geçen haftasonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıkılıp, dersliğe dönüştürüldü. Yeni düzenlemeyle öğrenciler fizik derslerini biyoloji laboratuvarında yapacak. Sosyal Bilimler öğrencilerine ise yıkılan fizik laboratuvarında Osmanlı Türkçesi eğitimi verilecek. Bu durum velilerin tepkisine neden oldu. Veliler, 150 imza toplayıp, Milli Eğitim Bakanlığı, Manisa Valiliği, Manisa milletvekillerine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderip, sıkıntılarını dile getirdi.

54 VELİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Velilerin hak arayışı, Manisa Fen Lisesi Müdürü Tayif Çekim'in başını ağrıttı. Velileri isyana teşvik ettiği ileri sürülen Çekim hakkında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Ayrıca okula konunun araştırılması için müfettiş gönderildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkan Vekili ve bir müfettiş, bildirileri imzalayan 54 veli ile bir araya geldi. Öğrenci velilerine bildiriyi kimin hazırladığı, belgeleri nereden aldıkları ve arkalarında müdür ve idarecilerin olup olmadığı yönünde sorular soruldu. Ardından okul müdürü Çekim hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber