Şırnak-Van arası 2,5 saate düşecek

Şırnak Valisi İpek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım tarafından 29 Nisan'da temeli atılan Şırnak-Van yolunda incelemelerde bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak-Van arası 2,5 saate düşecek

Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak-Van yolunun bitmesiyle, Nahçivan’dan Irak’a gitmek isteyenlerin bu yolu kullanacaklarını söyledi.

Vali İpek, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan ile 29 Nisan'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve tamamlandığında Şırnak ile Van arasını 2,5 saate düşürecek yol çalışmasıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Vali İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların sürdüğü Şırnak-Van yolunun ticari açıdan büyük avantajlar sağlayacağını belirtti.

"Çalışmaların tamamlanması ile Nahçivan’dan Irak’a gitmek isteyenler bu yolu kullanacak" diyen Vali İpek, yolun sadece Şırnak için değil, tüm Doğu Anadolu Bölgesi illeri için de çok önemli olduğunu vurguladı.

Vali İpek, "Irak’a ihracat yapan illerimiz, tüm şirketlerimiz, kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız da bu yoldan istifade edecek. Ayrıca yine Irak’a gidecek turistler bu yolu kullanacaklar. Trabzon limanında yük boşaltmak isteyen firmalar yine bu yolu kullanarak, Karadeniz’den Irak’a çok kolay bir şekilde ulaşabilecek. Bu anlamda gerçekten çok önemli bir yol" dedi.

- Şırnak'tan Van’a kahvaltı yapmaya gidilebilecek"

Vali İpek, Şırnak Van yolunun 2 yıl içerisinde açılmasının planlandığını kaydederek, şöyle dedi:

"Yolun şu anda 5. kilometresini tamamlamak üzereyiz. Burada gayet ciddi bir ekiple çalışıldığını görmekten de memnuniyet duyuyorum. Yolun 73 kilometresi karayolları tarafından ihale edilerek yapılacak. Bu çalışmalar da başlarsa Şırnak'tan Van'a kahvaltı yapmaya gidilebilecek. Vatandaşlarımız Nuh'un Gemisinin Ağrı Dağı'nda değil de Cudi Dağında olduğunu görmek, kayak yapmaya Erzurum'a gitmek için bu yolu kullanacak."

İşçilerle bir süre sohbet eden Vali İpek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zan'a Şırnak’a kent ormanı yapılması konusunda çalışma başlatılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber