Kamu hastanelerinde bir ilk

Antalya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Cemil Gürses Antalya’da kamu hastanelerinde bir ilk uygulama olan 4 boyutlu ultrason cihazı hakkında bilgiler verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu hastanelerinde bir ilk

Antalya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Cemil Gürses Antalya’da kamu hastanelerinde bir ilk uygulama olan 4 boyutlu ultrason cihazı hakkında bilgiler verdi. Cihazın hastalar tarafından çok tercih edildiğini belirten Dr. Gürses, “Bu cihaz halk arasında moda olan bir yöntem” dedi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Cemil Gürses, kamu hastanelerinde ilk uygulama olan 4 boyutlu ultrasonografik görüntü cihazı hakkında bilgiler verdi. Hastanelerin başarılı olmalarını radyoloji, laboratuvar ve hekimlerin hastalara ayırdıkları zamanla ölçülebileceğini ifade eden Dr. Gürses, “Bir hastanedeki başarıyı değerlendirirken genel olarak bakılmalıdır. Sadece bir bölüm ele alınarak ölçüm ya da değerlendirme yapılamaz” dedi.

Uzun zamandır Antalya’da görev yaptığını belirten Dr. Gürses, cihazın Antalya’da kamu hastanelerinde tek olduğuna vurgu yaparak, “Cihaz, Antalya’da kamuya ait hastanelerde bir ilk olduğunu biliyorum. Uzun yıllardır bu bölgede çalışıyorum bazı hastanelerde bu cihazdan var fakat dört boyutlu görüntüleme özelliği yok” dedi.

CİHAZ HALK ARASINDA MODA OLAN BİR YÖNTEM

Cihazın anne adayları tarafından özellikle bebeklerinin hareketlerini renkli bir şekilde görebilmek için tercih ettiklerine değinen Dr. Gürses, cihazın halk arasında moda olduğunu ifade etti. Dr. Gürses, “Aslında bu cihaz halk arasında moda olan bir yöntem. Hastalarımız bu cihazdan memnun. Gün geçtikçe bu tür cihazlara olan talep artıyor. Hastalarımız ya da bölümümüzle ilgili tek bir sıkıntı olabilir. Hastalara ayrılan zaman konusunda herkese aynı zaman dilimi içinde hizmet veremiyoruz. Böyle olmasın da hastanın durumu, bebeğin durumu en büyük faktör” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber