Ceylan'dan hızlı tren açıklaması

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ankara (Irmak)-Zonguldak arasındaki mevcut Demir Yolu'nun hızlı trene kavuşmasının DDY ve Ulaştırma Bakanlığının nezdinde yapılacak bir çalışma olacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceylan'dan hızlı tren açıklaması

Bakan Yardımcısı Ceylan, Irmak - Karabük - Zonguldak demir yolu hattında yapılan ve yaklaşık 1 Milyar TL'yi bulan sinyalizasyon ve modernizasyon çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği ifade etti.

Demiryolu modernizasyonunun plan ve fizibilite çerçevesinde yapıldığını anlatan Ceylan, "Buradaki yolcu kapasitesi yeterli olursa Karabük hızlı tren'e kavuşabilir ama şuanda Ankara'ya giden trenlerimiz yolcu treninden ziyade yük trenleri. Hükümetimiz şuan 1 miyar TL'yi bulan Irmak - Karabük - Zonguldak arasındaki tren yolunun sinyalizasyon ve modernizasyonu gerçekleştiriliyor. Trenlerimiz daha da hızlanacak ve kapasiteleri de artacak bu yatırımla birlikte. Hızlı tren konusu DDY'nin ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yapılacak bir çalışma. Bizim öncelikle DDY'nin iyileştirme yatırımı bitirmemiz lazım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber