Engelliler protokol ile birlikte yürüdü

Adıyaman'da Beyazay Derneği'nin organizasyonuyla, protokol üyeleri ve engelliler ‘Türkiye engellilerle birlikte yaşama kültürünü arttırmak için FATİ ile birlikte yürüyor' adlı etkinlik kapsamında yürüdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler protokol ile birlikte yürüdü

Adıyaman valiliği önünde toplanan engelliler, protokol üyeleri ve öğrenciler, Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü. Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen, Beyazay Derneği Şube Başkanı Ayla Pektaş, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, engelliler ve öğrenciler ellerinde balon ve bayraklarla yürüdü.

Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yapan Beyazay Derneği Başkanı Ayla Pektaş, yapılan araştırmalarda engellilerin yerince tanınmadığını, tanınmadığı için ise anlaşılmadığını dile getirdi.

Engellilerin hayatın içerisine yeteri kadar çekilmediğini vurgulayan Ayla Pektaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte ‘Türkiye engellilerle birlikte yaşama kültürünü arttırmak için FATİ ile birlikte yürüyor' projesini Türkiye genelinde başlattıklarını dile getirdi.

Pektaş, proje kapsamında 576 konferans, 4 bin 320 saat eğitim, 12 adet yarışma, tiyatro gösterileri, yaz kampları, materyal dağıtımı, çizgi film gösterimi, belgesel, sinema filmi ve yurt dışı etkinlikleri gibi faaliyetler yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber