OMÜ, tüm çocukları 'Çocuk Üniversitesi'ne bekliyor

İlköğretim ve orta öğretim öğrencilerine yönelik çalıştaylar düzenleyen OMÜ Çocuk Üniversitesi tüm çocukları ‘Çocuk Üniversitesi'ne bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OMÜ, tüm çocukları 'Çocuk Üniversitesi'ne bekliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Üniversitesi, ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak bilim, sanat, kültür, spor alanlarında üniversite içinde ve dışında çeşitli yaz ile kış okulları olmak üzere, uygulamalı dersler, etkinlikler, geziler, laboratuvar çalışmaları, konferanslar ve çalıştaylar düzenliyor.

Çalıştay konusunda bilgi veren OMÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, OMÜ Çocuk Üniversitesi, öğrencileri meslek seçimi, bir alanda daha detaylı ve derinlemesine bilgi sahibi olma, yönlendirme, basit mesleki tecrübeler yaşatma, bireylerin kendini tanımalarını sağlama, geliştirme ve gerçekleştirmesine katkıda bulunmaları açısından önemli bir rol üstleniyor. Çeşitli etkinlik ve kursların doğrudan doğruya üniversite öğretim elemanları tarafından ve üniversitenin mekanları içerisinde verilmesiyle, öğrencilerin ilgi duyduğu alanlarda bilimsel araştırma yapmalarına uygulamalı olarak fırsat sağlanıyor" dedi.

2013 yılı itibarı ile OMÜ Çocuk Üniversitesi'nin fiilen faaliyetlerine başladığını ifade eden Doç Dr. İsmail Gelen, "ilkini geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirdik. Eğitim faaliyetlerinin yenilerini hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda TUBİTAK proje yazma eğitimi, ebru sanatı, temel web tasarımı, fen bilimleri ile tanışma okulu, deneylerle fen bilimleri okulu, satranç öğreniyorum, deneylerle fizik, yan flüt, tenis, çocuk korosu ve karikatür öğreniyorum konularında Çocuk Üniversitemiz 11 ayrı ders programının hazırlığını yaptı. Çocuk Üniversitesi'ne ilgi duyanları OMÜ Kurupelit Kampüsü'ndeki merkezimize bekliyoruz" diye konuştu.

Tüm ön kayıtların http://cocukuniversitesi.omu.edu.tr/ adresinden on-line form ile yapılabildiğini belirten Gelen, "Veliler bu fırsatları kaçırmamalı. Çünkü tüm çocukların (ilkokul, ortaokul ya da lise), Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, bizzat öğretim üyelerinden, üniversitemiz mekanlarında eğitim almaları sağlanacak. Etkinlikler sonunda katılımcılara ‘katılım sertifikası' da verilecek" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber