Maket kotra ustasına Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım kartı

SİNOP'ta uzun yıllardır ahşap kotra maketi yapımı ile uğraşan 74 yaşındaki Ayhan Demir, Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve tanıtılmasına yönelik yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen bir tanıtma kartı ile ödüllendirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maket kotra ustasına Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım kartı

Sinop'ta 60 yıldır kotra yaparak kente gelen yerli ve yabancı turistlere satıp, kentin tanıtımını yapan Ayhan Demir'i bakanlık ödüllendirdi. Sinop'un tanıtımına katkı sağlamak için önemli çalışmalara imza atan Ayhan Demir, yıllardır kürekli, küreksiz balıkçı tekneleriyle onlarca gemi modeli üreterek turistlerin ilgisini çekti. Ayhan Demir'in bu başarısı Kültür Ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bir tanıtım kartı ile tescillendi.

Aldığı bu belge ve ödüllerini dükkanında sergileyen Ayhan Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından daha önce yine 2004 yılında Türkiye'de 600 sanatkar arasından ilk 28 kişi arasına girerek bir ödül daha aldığını söyleyerek, "Yıllardır ürettiğimiz gemi modelleri ile ülkemizin ve Sinop'un tanıtılmasına katkı sağlıyoruz. Ülke tanıtımında görev aldığından dolayı ödüle layık görülmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yaptığımız çalışmaların bakanlık tarafından ödüllendirilmesi beni ziyadesi ile mutlu etti. Bu benim için çok gurur verici bir şey" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber