Genç mobilyacılar bu akademide yetişecek

İMOS Akademi tarafından verilen eğitimlerin yeni dönemi düzenlenen ‘Stratejik Satınalma’eğitimi ile start aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genç mobilyacılar bu akademide yetişecek

‘İnegöl Mobilyası’ markasının oluşturulması ve sektörün ticaret hacminin artması için çeşitli projeler yürüten İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), mobilya sektöründeki eğitim ihtiyacının giderilmesine de öncülük ediyor. Dernek çatısı altında oluşturulan İMOS Akademi aracılığı ile verilen eğitimlerin 2013-2014 dönemi, eğitimci ve yönetim danışmanı Remzi Tekeli tarafından stratejik satın alma konu başlığındaki ilk dersle start aldı. İMOS toplantı salonunda gerçekleştirilen ve mobilya sektörü firmalarının ilgili bölümlerinde çalışanları kapsayan sertifikalı eğitimlerin ilk etabı, 14 hafta sürecek.

Sektörün nitelikli eleman ve eğitim ihtiyacı kapsamında düzenlenen İMOS Akademi’nin ilk dersini veren Remzi Tekeli, “En iyi ürünü, en uygun fiyattan, en hızlı şekilde elde eden satın almacılar şirketlerini rekabette de bir adım öne geçiriyor. Onlara bu nedenle paranın esas patronları deniyor” dedi.

Artık kazanç etmenin yolunun satın alırken de kazanmaktan geçtiğinin altını çizen Tekeli, “Şirketler artık sadece pazarlama ve satış departmanlarına yatırım yaparak rekabette öne geçemeyeceklerinin farkındalar. Bu nedenle de satın almaya ve satın alma yöneticilerine daha fazla önem veriyorlar” tespitinde bulundu.

Periyotlar halinde devam edecek İMOS Akademi eğitimlerinin 4 aylık ilk etabı, Liderlik, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi, Stok-Depo Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Maliyet Muhasebesi gibi konu başlıklarında 28 Aralık tarihine kadar devam edecek. Alanında uzman isimlerin katılımıyla şimdiye kadar 46 kişinin sertifika aldığı İMOS Akademi’nin eğitimlerinden yararlanmak isteyenler, dernek genel sekreterliğine başvurarak bilgi alıp kayıt yaptırabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber