Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 37 gözaltı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. Bir yıllık teknik takip sonrası 58 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 37 gözaltı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. Bir yıllık teknik takip sonrası 58 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 500’ü polis 300’ü jandarma olmak üzere 800 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda çok sayıda silah ve bunlara ait mermi ele geçirildi.

Şanlıurfa merkez, Akçakale, Viranşehir, Suruç ve buralara bağlı köylere silah kaçakçılığı operasyonu yapıldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan Operasyona Özel hareket, çevik kuvvet polisinin de aralarında bulunduğu 500 polis, 300 jandarma olmak üzere 800 güvenlik görevlisi katıldı. Bir yıllık teknik ve fiziki takibe takılan kaçakçıların Suriye üzerinden silah getirerek Türkiye’de parkende sattıkları öğrenildi. Yapılan takipler sonucunda bu gece 58 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aynı çeteye bir yıl içerisinde yapılan ara operasyonlarda 15 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği belirtilirken bu gece yapılan operasyonda da 4 tabanca, 2 kaleşnikof ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Suriye üzerinden geçirilen silahların büyük bir kısmının Suruç’a bağlı Mürşitpınar bölgesin geçirildiği edinilen bilgiler arasında. Ayrıca operasyon kapsamında 77 kilogram uyuşturucu, 7 milyon makarona da el konuldu. Gözaltına alınan 37 şüpheli, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirilerek ifadeleri alınmaya başlandı. Şüphelilerin pazartesi günü adli mercilere sevk edilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber