Hastanede 'kalp timi' kuruldu

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Eikici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalara 7 gün 24 saat hizmet verecek 'kalp timi' kurduklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastanede 'kalp timi' kuruldu

Ekici, yaptığı açıklamada, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi konusunda ciddi bir teknolojik alt yapılarının bulunduğunu belirterek, "Alanında deneyimli uzman ve hoca kadrosuyla hizmet veren hastanemize en son olarak İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesi hocalarından Prof.Dr. Mehmet Özkökeli'nin atanmasıyla her türlü açık ve kapalı kalp ameliyatları başarıyla yapılmaktadır.Hastanemizde Kalp çalışır haldeyken bile koroner by pass ameliyatı başta olmak üzere, Özelikle kapak ameliyatlarında yeni bir yaklaşım olan kapak tamir ameliyatları da yapılabilmektedir. Aort anevrizmalarında stent koyma, bacak damar tıkanıklıklarında greft koyma ve stent ameliyatları, lazer teknikleriyle kapalı varis ameliyatları başarıyla gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

Kardiyoloji Kliniği Direktörü Prof.Dr. Basri Amasyalı da, "Ülkemizde nadir kliniklerde yapılan kalp ritim bozukluğunu düzenleme, çarpıntı nedeniyle EPS ve ablasyon işlemlerini hastanemizde büyük bir başarıyla uygulanmaktadır. Yine hocalarımız tarafından kalp anjiyosu, stent ve balon işlemleri, kalp pili takma, kapalı yöntemlerle kalp deliği tıkama işlemleri, böbrekler üzerinden tansiyon yüksekliği gibi kalple ilgili bütün işlemler kapalı yöntemlerle yapılmaktadır.Ben ve Kalp ve Damar Cerrahisi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Özköklü öncülüğünde Kalp Damar Cerrahisinden 2 yardımcı doçent doktor, 5 uzman doktor ile Kardiyoloji Kliniğinden 2 yardıcı doçent doktor ve 5 uzman doktorla hastanemizde 7 gün 24 saat hizmet veren kalp timini kurduk. Gece gündüz hangi saatte olursa olsun kalp yönüyle acil olarak hastanemize müracaat eden hastalarımızın ameliyatı dahil, bütün kardiyolojik müdahalelerini yapabilecek durumdayız.İkinci anjiyo almak için çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah 2-3 ay gibi kısa bir süre sonra daha fazla ameliyat, daha fazla girişimsel işlemler yaparak hastalarımızın tedavilerini Kütahya'da sağlayacağız. Hastalarımızın başka illere şifa aramak için gitmelerine gerek kalmayacaktır. Hastalarımız da, gece gündüz kendilerine fedakarca hizmet veren bu tecrübeli kadroya güvenmeleri ve hastanemize gerekli desteği vermelidir. Her iki Klinikte özveri ile çalışan Doktor arkadaşlarımıza sundukları hizmetten ve ilimizdeki kalp hastalıkları teşhis ve tedavi yöntemlerine olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber