'RHEA' satılık

İNGİLİZ kaptan, 70 yaşındaki David Ross, Danimarka'da 1900 yılında, taş taşımak amacıyla yapılan dünyanın en eski yelkenlilerinden İngiliz bayraklı 113 yaşındaki 'Rhea' isimli yatını 400 bin pounda (1 milyon 300 bin TL) satışa çıkardığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Eylül 2013 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'RHEA' satılık

Yelkenli yatın, önümüzdeki ay yapılacak '25'inci Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları'nda 'Altın Jübilesi'ni yapacağını belirten David Ross, "Rhea' tam 30 yıldır bizimle. Ailemizden biri gibiydi. Ondan ayrılmak çok zor olacak. Ama yaşlandık, bakımını yapmakta zorlanıyoruz. O nedenle son kez yarışıp satacağım" dedi.

Yaklaşık 30 yıl önce, ailesi ile Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne yerleşen, bir süre önce de eşi Penny ve kızı Julian'la Marmaris'te yaşamaya başlayan David Ross, Danimarka'da 18 Haziran 1900 tarihinde taş taşımak amacıyla yapılan, 30 metre uzunluğunda 108 ton ağırlığında yelkenli yatını satışa çıkardığını söyledi. David Ross, dünya denizlerinin en eski yelkenli yatlarından, şunları söyledi:

"Rhea'nın, 21-26 Ekim günlerinde, Bodrum ve Yunan adaları arasında yapılacak '25'inci Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları'na son kez katılacağını açıkladı. Orijinal halini koruyan yelkenli yatı için 400 bin pounda istediğini belirten David Ross, 'Rhea'yla dünyanın birçok yerinde yarışlara katıldık. Amacımız yarışı kazanmaktan çok tamamlamaktı. Rhea tam 30 yıldır bizimle. Ailemizden biri gibiydi. Ondan ayrılmak çok zor olacak. Ama yaşlandık, bakımını yapmakta zorlanıyoruz. O nedenle son kez yarışıp satacağım. Yarış sonrası Rhea'yı Marmaris Bozburun Koyu'nda demirli olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber