Torbalı'da domatesten sonra üzüm ve incir yüzleri güldürdü

Torbalı'da bu yıl domatesi erken yetiştiren çiftçi ile üzüm ve incir yetiştiren çiftçinin yüzü güldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2013 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torbalı'da domatesten sonra üzüm ve incir yüzleri güldürdü

Torbalı'da bu yıl domatesi erken yetiştiren çiftçi ile üzüm ve incir yetiştiren çiftçinin yüzü güldü. Yaklaşık 10 yıldır istediği parayı kazanamadığını söyleyen çiftçi, domates, üzüm ve incir sayesinde para kazandı. Torbalı’da birçok çiftçi üzüm ve inciri taban yapan fiyatlara sattı. Çiftçi bu yıl incir ve üzüm için 3,5 TL fiyat beklerken üzüm 5 TL, incir ise 4 TL’den satılmaya başlandı. Torbalı’ya bağlı köylerde yetişen kaliteli ürünler kısa sürede satılıp bitti. Yetiştirdiği kaliteli ürünler ile adından sıkça söz ettiren Torbalı’da üzüm ve incirler tüccarlar tarafından alınmaya başlandı.

UYGUR: 10 YILDIR BÖYLE FİYAT GÖRMEDİK

Çamlıca Köyü'nde üzüm yetiştiren köy köy muhtarı Erol Uygur üzüm ve incir fiyatlarından oldukça memnun. Hem muhtarlık hemde çiftçilik yapan Uygur fiyatların bu kadar yüksek olmasından dolayı şok olduklarını belirtti. Kilo başına 3,5 TL beklerken bu fiyatın kat kat üzerinde fiyatları görünce sevindiklerini ve hak ettikleri ücreti aldıklarını belirten muhtar Uygur “Benim köyüm 80 hane ve 260 nüfusa sahibiz. Köyde üzüm ve incirden başka bir şey yetişmiyor. Birazda zeytin var ama ağırlık üzüm ve incir. Çamlıca köyü sakinleri olarak biz gerçekten bu kadar fiyat beklemiyorduk. Çiftçi 10 yıldır bu kadar güzel bir fiyata mal satmadı. İnşallah tüm çiftçilerimiz ürünlerini bu fiyatta satar. Önümüzdeki günlerde fiyat biraz düşer ama çok fazla düşeceğini düşünmüyorum” dedi.

‘HEP ZARAR, HEP ZARAR OLMUYORDU’

Ççiftçi yaptığı işi severek yapmalı diyerek sözlerine devam eden Erol Uygur “Çiftçi para kazanacak ki yaptığı işi severek yapsın. Her yıl yetiştirdiğimiz mahsulden zarar ediyorduk. Birşeyler yetiştirmek kolay değil. Emek ve sermaye gerektiriyor. Eğer bu ürünlerden para kazanılırsa çiftçi gelecek yıl tarlasına daha iyi bakar. Ama zararına mal satarsan bu iş olmaz. Biz yıllarca zarar edip banka borçlarını zar zor ödedik. Ekmek parasını bulamadığımız günler oldu. Bu yıl nedense devlet üzüm, incir ve domates fiyatlarını yüksek tuttu. Çiftçinin yüzü güldü” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber