Acili meşgul eden yanacak

Vali Vahdettin Özkan, Isparta’da 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis, 156 Jandarma gibi hatları acil yardım talebi dışında gereksiz yere meşgul eden ve bu davranışlarda ısrar ederek çağrı merkezi personelinin görevini yapmasını engelleyen ve acil yardım hizmetlerinin sunulmasında zaman ve kaynak kaybına neden olanlar hakkında idari para cezası uygulanmasına ilişkin genelge yayımladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2013 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acili meşgul eden yanacak

ÇAĞRILARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ GEREKSİZ

Vali Özkan, genelgede Isparta’da acil çağrı numaralarının gereksiz yere meşgul edildiğine dikkat çekti. Genelgede, “ Bu yıl içinde 155 polis imdat hattına 62 bin 641 çağrı gelirken bunların 20 bin 235’i acil çağrı kapsamında olup gereksiz çağrı sayısı 42 bin 62’dir. Temmuz ağustos 2013 döneminde 112’ye toplam 31 bin 977 çağrı gelmiş. Bunların 9846’sı acil çağrı kapsamındayken gereksiz çağrı sayısı 22 bin 131. Bu dönemde operatörlerin yoğunluğu nedeniyle kuyrukta kapanan çağrı sayısı 17 bin 140. Acil çağrılar içine girmeyen çağrılar toplam çağrılar içinde büyük yer tutmakta. Çağrı operatörleri mesailerinin büyük kısmında bu tür çağrılarla uğraşmak zorunda kalıyor. Bu nedenle personelin verimi düşüyor. Gereksiz kaynak israfı yaşanıyor. Çağrı operatörleri gereksiz çağrılarla ilgilenirken acil yardım bekleyen kişilerin acil çağrı numaralarına ulaşmalarında zaman kaybı yaşadıkları görülüyor” denildi.

ACİLE SORU SORANA CEZA

Genelgede, acil çağrı numaralarını gereksiz yere meşgul edenler hakkında Kabahatler Kanunu’nun 32 maddesi gereğince idari para cezasının uygulanacağını belirtildi. Buna göre, sürekli ve sessiz çağrılarda kasıt olduğunun tespit edilmesi, çocuklar tarafından oyun amaçlı yapılan ve tekrarlanan çağrılarda ailelere bilgi verildikten sonra aynı davranışın tekrarı,112 hattını arayanların soru sorma, ihbar, bilgi verme gibi konularda ısrarcı olunması, 155 ve 156 hatlarını arayanların soru sorma ve bilgi istemede ısrarcı olunması, kötü niyetli ve hakaret içeren konuşmalarla personelin aynı numaradan gelen aramalarla sürekli rahatsız edilmesi halinde emre aykırı davranış gereğince 100 lira idari para cezası uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber