Balbey sokakları sanatla buluştu

Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya sokaklarını sanatla buluşturma projesi kapsamında Balbey Mahallesi’nde “Yaşam Kalitesi İçin Sanata Evet” şenliği düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2013 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balbey sokakları sanatla buluştu

Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya sokaklarını sanatla buluşturma projesi kapsamında Balbey Mahallesi’nde “Yaşam Kalitesi İçin Sanata Evet” şenliği düzenlendi. Başkan Mustafa Akaydın’ın da katıldığı şenlikte Balbey sokakları sanatla buluştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kültür ve Turizm bBkanlığı tarafından sit alanı ilan edilen Balbey mahallesinin kaderine terk edildiğini ileri sürdü. Akaydın, "Bakanlık Taksim gezi parkına AVM konusunda hızlı davranıyar ama halkçı projelerde görevini unutuyor" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın ilkini Kaleiçi’nde düzenlediği “Yaşam Kalitesi İçin Sanata Evet” şenliğinin ikincisi Balbey Mahallesi’nde gerçekleşti. Şenliğe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Nürnberg Belediye Başkan Yardımcısı Julic Lehner ve beraberindeki heyet, tiyatro ve sinema sanatçısı Burak Sergen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TARİHLE SANAT BİR ARADA

Şenliğin açılışında konuşan Başkanı Mustafa Akaydın, sokaklarda ‘Sanata Evet’ şenliği başlattıklarını belirterek şöyle konuştu: “2 bin yıllık tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Bu tarihi şehrin merkezi Kaleiçi, fakat bu çevrede Balbey gibi tarihi mahalleler de var. Balbey Mahallesi sit alanı ilan edilerek, yıllardır kendi kaderiyle baş başa bırakılmış. Bu kültür şenliği burayı tarihi kimliğine kavuşturmak için bir başlangıç olacak. Bu bölgenin planlamasını halkla beraber yaptık. Ama 2 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda planlar bekliyor. Onların onayı olmadan olmuyor. Taksim Gezi Parkı’na AVM yapmak isteyince çok hızlı davranıyorlar. Fakat halkçı bir projeyle gelince görevlerini unutuyorlar. Bu şenlikte sokak sanatçılarımız var. El emeği ürünlerini sergileyen sanatçılarımız var. Bu tür etkinliklere Antalya’yı sanatın ve kültürün başkenti yapmak istiyoruz.”

SANATI HER YERE YAYALIM

Tiyatro ve sinema oyuncusu Burak Sergen ise bu etkinliğin kendini çok etkilediğini belirterek, sanatı her yerde yaşatmak için bu tür şenliklerin şehrin tüm bölgelerine yayılması gerektiğini söyledi. Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Kaleiçi’nde düzenlenen şenlikten esinlendiklerini söyleyerek, “Başkanımız Mustafa Akaydın’dan mahallemizde de düzenlenmesi için söz aldık. Amacımız yıllardır unutulan mahallemizde sanatı tekrar etkin hale getirmek. Burası Antalya’nın en önemli bölgelerinden biridir. Bu etkinlikle mahallemizi eski kimliğine kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.

BALBEY SOKAKLARI RENKLENDİ

Başkan Mustafa Akaydın daha sonra Nürnberg heyeti ile birlikte stantları gezdi. Yenimahalle Kültür Merkezi öğrencileri açılışta ritim gösterisi sundu. Etkinlikle Antalya’nın en eski mahallelerinden biri olan Balbey Mahallesi’nde Antalya’nın hemen her yerinden sanatçılar kendi üretimleriyle halkla buluştu. Takı tasarımcıları, ressamlar, heykeltıraşlar, deri ve çini sanatçıları eserlerini sergiledi. Müzisyenler ve tiyatro ekipleri çeşitli gösteriler sunarak, “Sanata Evet” şenliğine renk kattı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber