Dünya şampiyonu Busenaz çiçeklerle karşılandı

DÜNYA Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 70 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli, memleketi Trabzon'da coşkuyla karşılandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünya şampiyonu Busenaz çiçeklerle karşılandı

Bulgaristan'ın Albena şehrinde dün sona eren Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Yıldızlar kategorisinde finale yükselmeyi başaran 70 kiloda milli boksör Busenaz Sürmeneli final müsabakasında Fransız rakibi Michel Davina'yı sayıyla mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. Şampiyonanın ardından antrenörü Cahit Süme'yle birlikte bugün Trabzon'a gelen Busenaz'ı, Trabzon Havalimanı'nda, ailesi, sporcu arkadaşları, antrenörler ve vatandaşlar karşıladı.

Anne Songül Sürmeneli kızana sarılarak çiçek verdi. Busenaz, bu madalya için çok çalıştığını ve bunun karşılığını aldığını belirterek, "Bir olimpiyat şehri olan Trabzon'a olimpiyat madalyası getirmek istiyorum" dedi.

SÜME: "ASIL HEDEFİMİZ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU"

Busenaz'ın antrenörü Cahit Süme ise Trabzon'a bir dünya şampiyonu getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi, "Buse'yle sözümüzü yerine getirdik. Asıl hedefimiz olimpiyatlar ve olimpiyat şampiyonluğu. Buse de bu madalyaya yakın sporcularımızdan biri" diye konuştu.

Karşılama törenin ardından ailesiyle hasret gideren Busenaz'ın annesi Songül Sürmeneli, kızlarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber