Olayın görgü tanıkları, uçağın düşüşünü anlattı

Sivas Kangal’da düşen F-4 tipi savaş uçağının düşmesi görenler, uçaklar giderken birinin düştüğünü söylediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Olayın görgü tanıkları, uçağın düşüşünü anlattı

Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu için kalkan F-4 uçağının Sivas ili Kangal İlçesi’nde düşmesinden sonra paraşütle atlayıp iki pilotun kurtulmasından sonra olay yerine çok sayıda asker ve uzmanlar gönderildi.Uzmanlar olay yerinde inceleme yaptı.Bu arada, uçağın düşüşünü gördüğünü iddia eden bir çocuk, “İki uçak giderken, birisi aniden düştü. Pilotların atladığını gördüm” ifadelerini kullandı.

Olay sırasında uçağın düştüğü yerde tarlada tohum ekimi yapan ve Kangal Belediyesinde zabıta olarak çalıştığı öğrenilen Kubilay Selvi, yaralı pilot Yarbay Serdar Çelikyay'ın yanına giden ilk kişi oldu. Çelikyay, uçağın düşme anını ve pilota yaptıkları müdahaleyi şöyle anlattı:

"Uçakla aramızdaki mesafe yaklaşık 250 metre vardı. Biz bir çukurun içindeydik. Traktörle çalışıyorduk. 2 uçak sorti yapıyordu. İkisi yan bir şekilde daldı. O esnada bir tane paraşütten atlayanı gördük. O anda şiddetli bir patlama oldu. Dumanlar arasında paraşüt gözden kayboldu. Hiç bir şey görünmüyordu. Yanımdaki arkadaşımla hemen olay yerine gitmek üzere yola çıktık. Olay yerine geldiğimizde uçak paramparça hurda yığını olmuştu. Uçağın her yanı delik deşik olmuştu. Biz pilota müdahale ederken arkamızdan bir araç daha geldi. Onlar da aşağıda tarla ekiyorlarmış ve olayı görmüşler. Birlikte gidip baktığımızda pilotlardan birinin yaşadığını fark ettik. İlk etapta elinden ve omuzundan tuttuk ve hafifçe kaldırdık. Elini yüzünü sildik ve konuştuk. İsmi Serdar imiş. Sağlığını sorduğumuzda, 'Çok şükür iyiyim ama sol bacağım tutmuyor' dedi. 'Kalça kemiklerimi hissetmiyorum, iyi değilim' dedi. Ama bilinci yerindeydi. Bizden su istedi. Biz de bunun üzerine elini yüzünü sildik. Şuuru henüz yerinde değildi. Yanında kimse olup olmadığını sorduk. 'Yok' dedi. Nefes alamadığını söyleyince üzerindeki kıyafetlerini bıçakla keserek çıkardık. Daha sonra Kangal Kaymakamı ve Belediye Başkanı olay yerine geldi. Hepsi müdahale etti. Ambulans biraz daha geç geldi. O anda hafif hafif su verdik. Daha sonra helikopter geldi ve alıp götürdüler. Biz uçakların sorti yaptığı sırada ilk önce paraşütle atlayan birini gördük. Daha sonra yerde büyük bir patlama oldu. Bomba patlaması gibiydi. Ortalık toz duman oldu."

Doğan Haber Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber