Kayıp kızları için İHD'ye başvurdular

HAKKARİ'de 4 yıl önce PKK'ya katılan ve 36 gün önce kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim olan, serbest bırakıldıktan sonra da kayıplara karışan 19 yaşındaki Dilbin Turgut'un yakınları, İHD Hakkari şubesine başvurarak yardım istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp kızları için İHD'ye başvurdular

İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, kayıp kızın Emniyet güçleri tarafından ailesine haber verilmeden bilinmeyen bir yere götürüldüğünü iddia etti.

Hakkari'de oturan 19 yaşındaki Dilbin Turgut, 4 yıl önce PKK'ya katıldı. Bu süre içerisinde PKK saflarında kalan Turgut 26 Ağustos 2013'te Hakkari'ye gelerek güvenlik güçlerine teslim aldı. 4 gün boyunca Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde sorguda kaldığı ileri sürülen Turgut, sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı. Turgut'un, ailesinin yanına gitmeden de kayıplara karıştığı belirtildi. Baba Cengiz Turgut, tüm uğraşlara rağmen kızını bulamadığını, büyük bir endişe içerisinde olduklarını, Kızının dün gece de İzmir kodlu bir telefondan kendisini aradığını belirterek, "Kızım, 'Baba beni merak etme. Beni arama yoksa ikimizin sonu için iyi olmaz' dedi. Belli ki ajanlaştırmak istemişler kızımı" diye konuştu.

Cengiz Turgut ve yakınları İHD Hakkari Şubesi'ne gelerek yardım istedi. Şube Başkanı Akbulut, gözaltına alınan Dilvin Turgut'la ilgili en kısa zamanda ailesine ve kamuoyuna bilgi verilmesini istediklerini söyledi. Akbulut, insan hakları savunucuları olarak Dilvin Turgut'un nerde tutulduğunu öğreninceye kadar olayın takipçisi olacaklarını, ayrıca CMK da düzenlenen zorunlu müdafilik şartlarında alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezası gerektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmada şüpheli ve sanığın istemi aranmaksızın bir müdafi görevlendirilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber