Görevden alınan il başkanı partisine dava açıyor

Demokrat Parti (DP) Yalova İl Başkanlığı görevinden alınan Bahattin Sabahçı, yasal dayanağı olmadığı gerekçesiyle DP Genel Merkezi'nin bu kararını mahkemeye taşıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevden alınan il başkanı partisine dava açıyor

DP İl Başkanı Bahattin Sabahçı, kendisini görevden alan DP Yüksek Haysiyet Divanı'nı mahkemeye verdi. Mahkeme kararıyla daha önce görevden alındığını hatırlatan Sabahçı, "Yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme kararıyla göreve iade edildim. Yürütmeyi durdurma davası devam ederken bu kez de DP Yüksek Haysiyet Divanı'nın kesin ihraç istemiyle bir kez daha görevden alındım. Bu kararın yasal dayanağı yoktur" dedi.

Sabahçı, DP Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat İşleri Başkanı Baki Mert imzalı yazı ile tüzüğün 59. maddesi uyarınca partiden kesin çıkarma cezası gerektiren maddeler gereğince Yüksek Haysiyet Divanı'na sevk edilip görevden alındığını hatırlatarak, "Benim görevden alınmamın bir tek nedeni var, o da Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Vecdi Öz'e açık destek vermem. Görevden alınmam parti tüzüğüne ve Siyasi Partiler Yasası'na aykırı. Ben şu anda DP'nin yasal olarak Yalova İl Başkanıyım. DP Genel Merkezi'nin beni görevden alması yasal açıdan mümkün değil çünkü açtığım dava halen devam ediyor. Dava sonuçlanmadan görevden alınmam söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber