'Karadeniz İpek Yolu Projesi' anlatıldı

Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’i makamında ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Karadeniz İpek Yolu Projesi' anlatıldı

Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir'i makamında ziyaret etti. Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Projeler Danışmanı Dr. Oğuz Demir, Karadeniz İpek Yolu Projesi hakkında bilgi vererek destek istedi.

Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Projeler Danışmanı Dr. Oğuz Demir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Çengel ve Genel Koordinatör Fırat Polat Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir'i ziyaret etti. Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Projeler Danışmanı Dr. Oğuz Demir, Karadeniz'in turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için hazırlanan projeyi anlattı. Gürcistan, Ermenistan'dan Yunanistan'a uzanan Karadeniz kıyısındaki 21 ili kapsayan turizm projesiyle ilgili destek beklediklerini belirten Dr. Oğuz Demir, "İpek Yolunun Karadeniz hattını oluşturmak istiyoruz. Karadeniz'in tarihi ve kültür değerlerini mobil ortama taşıyoruz. Tanıtıcı ve kurulacak internet sitesi üzerinden görülebilecek tabelalar konulacak. Böylelikle bölge değerleri tanıtımını yapabileceğiz" dedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir de Zonguldak'ın ekonomik yapısıyla ilgili bilgiler verip turizm ile ilgili yapılanları anlattı. Demir ailesi olarak da turizmi geliştirecek yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Demir, "Ulaşım sorunu çözülüyor, deniz kirliliği sorunu çözülüyor, konaklama sorunları da tamamlandı. Bölgenin turizm açısından geliştirilmesi için çabamız her geçen gün artıyor" dedi.

Daha sonra yapılabilecek çalışmalarla ilgili Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir öncülüğünde toplantı yapılıp karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Dr. Oğuz Demir, hazırlanan "Karadeniz-İpek Yolu Projesi-Turizm Aracılığıyla Kalkınma" dosyasını Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir'e sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber